Aktualno

Zajednička fotografija za pamćenje!

Zajednička fotografija za pamćenje!

Zajedničkim fotografiranjem hrvatskih domaćina i njihovih visokih gostiju, koji su došli uveličati obilježavanje pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, završena je proslava u Banskim dvorima i na Markovu trgu.

Južna strana povijesne crkve sv. Marka kulisa je zajedničke fotografije koja će domaćine i njihove goste podsjećati na današnji dan i činjenicu da je Hrvatska postala 28. članica Europske unije.

Domaćini, predsjednici Republike, Vlade i Sabora, Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko, te ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i njihovi gosti uputili su se potom u Klovićeve dvore, gdje je za njih priređena svečana večera.

Prije večere gosti su se okupili na prijemu u Banskim dvorima gdje su stigli predsjednici država, parlamenata, vlada, predsjednici Europskog vijeća, Europskog parlamenta, Europske komisije te brojni ministri i veleposlanici. Poljskog premijera Donalda Tuska u dolasku nije spriječila ni longeta na nozi. Prvu skupinu uglednih gostiju dočekala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Cijela Hrvatska slavi. Tako građane na Trgu bana Josipa Jelačića očekuje bogat kulturno-glazbeni program. Predviđen je nastup kvarnerskih zvončara, ali i prezentacija otkrića po kojima su Hrvati poznati u svijetu, poput Teslina transformatora. Cijeli će program biti prožet govorima domaćih visokih dužnosnika, ali i visokog izaslanstva EU-a.

Nastupit će mnogi poznati glazbenici, poput TBF-a, Jinxa i drugih.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist