Grad

ZAHTJEV KONZERVATORIMA ‘Uklonite besmislene brojčane oznake na Lazaretu’

ZAHTJEV KONZERVATORIMA 'Uklonite besmislene brojčane oznake na Lazaretu'

Dubrovčanin Igor Legaz uputio je Ministarstvu kulture – Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku zahtjev za uklanjanjem metalnih brojčanih oznaka pored vrata lađa na Lazaretu.

U petak 4. studenog bio sam na Lazaretu i uočio sam neobične oznake pokraj portuna od ‘lađa’, te sam ih fotografirao. Pored portuna od ‘lađe I’ (krajnja istočna) netko je ‘zabio’ brojeve ’10’ i ‘9’. Pored portuna od ‘lađe II’ netko je ‘zabio’ brojeve ‘8’ i ‘7’. Pored portuna od ‘lađe III’ netko je ‘zabio’ brojeve ‘6’ i ‘5’. Pored portuna od ‘lađe IV’ (IIII), netko je ‘zabio’ brojeve ‘4’ i ‘3’. Pored portuna od ‘lađe V’ (krajnja zapadna), netko je ‘zabio’ brojeve ‘2’ i ‘1’. Siguran sam da Konzervatorski odjel u Dubrovniku nije odobrio ovu neobičnu numeraciju, pa zahtijevam da se brojevi hitno odstrane – ističe Legaz o svom zahtjevu.

-Ne znam tko je izdao nalog da se portuni ovako numeriraju, niti mogu shvatit smisao. Lazaret na Pločama ima 5 ‘lađa’ i svaka je originalno označena (rimskim brojem) iznad pripadajućeg portuna. Na internetu sam pronašao dvije fotografije, snimljene nakon sporne djelomične obnove, na kojima se vidi kako Lazaret nije bio ‘ukrašen’ metalnim brojevima pored portuna od ‘lađa’, pa zaključujem da je ‘numeracija’ obavljena nedavno – smatra Legaz.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović