Natrag
20.3.2019 06:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zadovoljni razvojem sezone

4.10.2011 @ 13:34 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Turistička sezona čijem je produženju ove godine na ruku išlo toplo i sunčano vrijeme tijekom rujna koje se nastavilo i početkom listopada odlične rezultate polučila je i u Konavlima. U Turističkoj zajednici Općine Konavle direktor Frano Herendija ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. 

Iako govori, „uvijek može bolje“.

– Tome treba težiti jer jedino tako ćemo napredovati – kazao je Herendija.
Inače, na području Turističke zajednice Općine Konavle u rujnu je ostvareno više od 73 tisuće noćenja, točnije 73 374 noćenja. U odnosu na rujan protekle godine to je porast od 4 posto u broju noćenja.
– U tom ukupnom broju kroz rujan veliku većinu noćenja ostvarili su gosti iz inozemstva, gotovo 72 tisuće dok je nešto više od tisući i četiri stotine noćenja ostvareno dolascima domaćih gostiju – ispričao je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.

Tijekom cijele godine do konca rujna na području TZ Općine Konavle ostvareno je ukupno 449 tisuća noćenja (1 posto više nego lani u istom razdoblju), a i u tom broju pretežno je riječ o stranih turista s udjelom više od 438 tisuća, dok su domaći gosti ostvarili 10 i pol tisuća noćenja.

– Od siječnja do početka listopada po vrstama smještaja najviše noćenja ostvareno je naravno u hotelima, nešto više od 328 tisuća dok je u privatnom smještaju zabilježeno nešto više od 107 tisuća noćenja dok je u kampovima ta brojka gotovo 10 tisuća – kazao je Herendija.

Po državama iz kojih su turisti dolazili u Konavle, najveći broj noćenja ostvarili su Francuzi (72 238) i Britanci (72 132), zatim Rusi (53 437), Nijemci (45 355) te Belgijanci (29 931).
Trend blagog rasta u broju noćenja očekuje se i tijekom listopada kao i do kraja godine.
– Planirane rezultate svakako ćemo ostvarit – zaključio je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana