Aktualno

ZABRANJENO LETENJE DRONOM Kako se ne bi ponovio scenarij Zračne luke Split

Povodom zatvaranja zračnog prostora u zoni Zračne luke Split u srijedu zbog drona Hrvatska kontrola zračne plovidbe izdala je priopćenje u kojem navodi kako je letenje dronom unutar kruga od 5 km od referentne točke aerodroma (uzletno-sletne staze) strogo je zabranjeno bez posebne dozvole nadležne kontrole zračnog prometa.

Letenje unutar same kontrolirane zone u širem području aerodroma, a izvan navedenog kruga od 5 km, dozvoljeno je po automatskom postupku putem mobilne aplikacije AMC Portal Mobile svim registriranim korisnicima dronova do najveće visine od 50 m.

Ovim putem apeliramo na sve korisnike dronova da se registriraju u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, a za uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe na AMC Portal gdje će dobiti i informacije o svim ograničenjima za letenje u stvarnom vremenu.

Pročitajte još

DIREKTOR HOTELA LERO SRĐAN PUJO Kvalitetom se borimo za svaku kunu i za svakog gosta

Leona Rašica

Hotel Bellevue otvara se 11. kolovoza

Dulist

Brussels Airlines smanjuje promet prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija