Aktualno

ZABAVA U CIJELOM GRADU Pregršt događanja i ovog vikenda na Zimskom festivalu

ZABAVA U CIJELOM GRADU Pregršt događanja i ovog vikenda na Zimskom festivalu

U sklopu drugog festivalskog vikenda 5. Dubrovačkog zimskog festivala organiziran je bogat program u kojem će nastupiti poznata grupa Soulfingers, a održat će se i humanitarni ‘Torta party’ te će biti upaljena druga adventska svijeća.

Klapska pjesma i kolenda odzvanjat će gradskim ulicama, a veselo, raspjevano i rasplesano bit će na brojnim programima za djecu i obitelj.

Poznata grupa Soulfingers održat će koncert na Stradunu, u subotu, 8. prosinca u 21 sat. Na pozornici Dubrovačkog zimskog festivala ovi sjajni zabavljači u deveteročlanoj postavi koju predvode frontmani soul braća Denis & Haris izvest će program Christmas special by Soulfingers. Glazbeno scenski spektakl na Stradunu Soulfingersi će otvoriti svojom energičnom obradom pjesme I saw Mommy kissing Santa Claus koju publika tijekom prosinca može gledati u spotu Soul fingersa.

‘Često smo u Dubrovniku u okviru međunarodnih kongresnih događanja te se rado sjetimo sjajnog ponoćnog nastupa na skalama povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara kao i nastupa tijekom Dubrovnik film meetinga upriličenom u čast gosta Morgana Freemana. Kako su to sve redom bili ljetni koncerti jako nas veseli nadolazeći nastup u zimskoj atmosferi Straduna. Znamo da nas Dubrovnik neće razočarati svojom energijom, pogotovo jer ovog puta sa Soulfingersima i Santa Claus dolazi u Grad’ – izjavila su soul braća.

Turistička zajednica grada Dubrovnika tradicionalno organizira jedanaesti po redu, humanitarni ‘Torta party’, također u subotu, 8. prosinca, u 11 sati – zbog najave lošeg vremena – u Sunset Beachu u Uvali Lapad. Organiziran je i prigodni program u kojem će sudjelovati Plesni studio Lazareti, Trio Ad Libidum, Le Petit Festival, Mažoretke Župe dubrovačke te Linđovo blago. Cijena bona je 15 kuna, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Humanitarnoj akciji ‘Tko rano rani, ima šansu’ za kupovinu neurofeedback aparata i opremanje senzorne sobe za Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece i projekt rane intervencije Opće bolnice Dubrovnik. Zasladite se, zabavite i učinite dobro djelo!

Druga adventska svijeća bit će upaljena u sklopu programa ‘Tvoje svjetlo daje mi nadu’ koji se odvija subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 sati na prostoru između Kneževa dvora i katedrale. Ovu subotu, 8. prosinca molitveni dio predvodit će župa sv. Križa iz Gruža, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica upalit će drugu svijeću na adventskom vijencu.

Veselo će biti i u Mokošici gdje će subotnje blagdansko popodne uljepšati Kazališna družina Kolarin koja će izvesti dječju predstavu Dugonja, Trbonja i Vidonja, nakon čega će uslijediti i plesni nastupi uz animaciju za koje su zaduženi Zumba kids & Plesni studio Lazareti. Program blagdanskog popodneva počinje u 15.30 i trajat će do 18 sati. U isto vrijeme, najmlađe će u Gradu, u Stanici Sjeverni pol u Luži, posjetiti Tonka Balonka. Zabava uz pravljenje balona je zagarantirana!

U nedjeljno prijepodne odzvanjat će klapska pjesma jer će klapa Kaše pjevati tradiconalne kolende dubrovačkog kraja od 10 sati do podne na Brsaljama i Gundulićevoj poljani. Plesni kolaž s bakom Mraz održat će se to jutro u 10 sati u Kinu Sloboda na kojem će se mali Dubrovčani moći zabaviti uz veseli plesno-edukativni program. Lutkarska družina Dobrissimo – Aster KD Dubrovnik izvest će lutkarsku predstavu Tri praščića u 15 sati u Uvali Lapad. U sklopu nedjeljnog programa Šarena zima u Uvali nakon predstave održat će se i radionica izrade božićnih ukrasa i pripovijedanje bajki, a druženje će trajati do 17 sati.

U već omiljenoj Stanici Sjeverni pol održat će se program Tri dana sa slikaricom Lenom koji će početi upravo u nedjelju, 9. prosinca. Umjetnica Lena Kramarić održavat će likovne radionice od 17 do 18.30 sati. Prigoda je to za susret malih kreativaca koji će moći naučiti nešto novo, ali se prije svega dobro zabaviti!

Podsjetnik i na Meteo alarm za Park Pile! Meteorolozi Dubrovačkog zimskog festivala za Park u Pilama prognozirali su veće količine snijega, a najviše će ga biti subotom i nedjeljom točno u podne. Tako će biti i ovaj vikend! Obavezna zimska oprema: kapa, šal, rukavice, puno veselja i osmijeh za fotografiju!

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist