Sport

ZA VRHUNSKE TRKAČE I REKREATIVCE Prijavite se na utrku ‘Stazom deva’

ZA VRHUNSKE TRKAČE I REKREATIVCE Prijavite se na utrku 'Stazom deva'

Tradicionalna brdska trail trka ‘Stazom deva’ održat će se u subotu, 8. prosinca, a povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana branitelja.

Naziv utrke je ‘Stazom Deva’, budući da su se devama nazivali dobrovoljci dostavljači potrepština do prve linije tijekom Domovinskog rata. Utrka je bez vremenskog ograničenja pa se na nju mogu prijaviti vrhunski trkači, ali i rekreativci koji mogu prošetati do vrha, javljaju iz Dubrovnik Triatlona.

Tehnički opis:

Utrka je planinski „trail“ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Okrjepa će biti na prvom kilometru i na cilju. Pobjednici će biti proglašeni samo u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene.

Prijave i uplate na WWW.RACECOLLECTOR.COM (do 3.12.)

Kotizacija za ovu humanitarnu utrku je 100kn te ona uključuje organizaciju, mjerenje vremena, majicu, vodu, medalju i obrok (grah s mesom + vegan opcija).

Broj trkača ograničen je na 100 osoba.

U nastavku provjerite i program događanja:

9.30 – 10.30 Preuzimanje startnih brojeva / na magistrali bus stanica

11.00 Start utrke

11.15 – 13.00 Doček svih natjecatelja na cilju i okrepa

13.00 – 13.15 Proglašenje pobjednika/ca

Poslije utrke predviđen je povratak u Dubrovnik žičarom. Utrku organiziraju Triatlon klub Dubrovnik uz partnerstvo Grada Dubrovnika i UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist