Zanimljivosti

Za Uskrs stiže 7 tisuća gostiju

U Dubrovniku se za Uskrsne blagdane očekuje oko sedam tisuća posjetitelja, uglavnom iz zapadnoeuropskih zemalja – Španjolske, Skandinavije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke  i drugih.

Neposredno prije Uskrsa kreće ljetni red letenja koji će u Zračnu luku Dubrovnik  izravnim letovima poznatih avio-kompanija dovoditi goste  iz više gradova Njemačke, odredišta iz Norveške, Poljske, Švicarske, Španjolske, Skandinavije te cijelog otočja Velike Britanije.

Ukupno će u vremenu od ožujka do studenog Dubrovnik biti povezan sa šezdesetak  izravnih zračnih linija iz europskih destinacija, koje s prometovanjem započinju krajem ožujka i početkom travnja, s ukupno više od šest tisuća letova.

Započinju dolasci i brodova na kružnim putovanjima te  se za Uskrsni vikend očekuje u Dubrovniku nekoliko tisuća posjetitelja.

U gradu je otvoreno dvadeset i četiri hotelska objekta koja će biti dobro popunjena, te su turistički djelatnici zadovoljni najavama za predstojeći blagdan, ali i dosadašnjim ostvarenjima turističkog prometa  koja su od početka godine bolja u dolascima i noćenjima za 18 posto.
 

Pročitajte još

JUTRO KOD MERCANTEA Nije problem s parkingom nego simpatičan prizor

Dulist

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut