Aktualno

Za blagajne rok do petka!

Iako je od uvođenja novog zakona prošlo deset dana, neki ugostiteljski objekti još uvijek nisu u posjedu fiskalnih kasa za  gotovinski promet.

Ukupno je četrnaest poreznih inspektora Područnog ureda u Dubrovniku obavilo nadzor nad 116 objekata, te su zapečatili poslovne prostore koji nisu imali fiskalnu blagajnu do otklanjanja nepravilnosti. Ako se otklone, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem, međutim, ako do sutra to ne naprave, slijede kazne koje se mogu popeti i do 500 tisuća kuna.

Porezni inspektori diljem cijele Hrvatske dosad su obavili 2483 nadzora te utvrdili nepravilnosti kod 197 objekta.

Po broju nepravilnosti, na prvom mjestu je glavni grad, a među ostalim najvišima su Rijeka, Split, Virovitica, Vukovar, te Slavonski Brod.

Prvog dana inspekcije, Dubrovnik se nalazio na trećem mjestu sa šest neispravnih objekata, međutim, dubrovački ugostitelji u kratkom su roku ispravili nepravilnost. Zasad tek tri objekta moraju popraviti grešku, inače će sutra biti novčano kažnjeni.

Pročitajte još

GAŠENJE DVB-T MPEG-2 SUSTAVA Prelazak prije početka Europskog prvenstva u nogometu

Dulist

AKCIJA ‘UDOMI DRVO DAN’ Dubrovčanima podijeljeno više od 150 sadnica

Dulist.hr

SURADNJA U ZAUSTAVLJANJU NASILJA MEĐU DJECOM Grilec: ‘Svatko je dužan prijaviti zlostavljanje’

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija