Natrag
26.3.2019 11:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

You’ve been trumped!

1.12.2011 @ 12:04 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Art radionica Lazareti i Inicijativa Srđ je naš u subotu, 3. prosinca u 19 sati u kinu Sloboda organiziraju projekciju filma “Nasamareni ste!/You’ve been trumped!”.

Projekciji će nazočiti Anthony Baxter, autor ovog višestruko nagrađivanog filma, a razgovor će voditi Đuro Capor.

Film od svoje premijere izaziva golemu pažnju kao novo poglavlje u priči o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata. Polazne postavke su jednostavne: Škotska je postojbina golfa, a Donald Trump jedan od najpoznatijih svjetskih developera i ikona suvremenog kapitalizma koji u škotskim dinama želi izgraditi ogromni golf-resort. Lokalno se stanovništvo buni, a redatelj Anthony Baxter iz prve ruke prati njihovu višegodišnju borbu te i sam u jednom trenutku postaje meta policijskog nasilja.

U potpunosti ispričan bez naracije, film prikazuje kulturalni jaz između glamuroznog, džetseterski i medijski potkovanog Donalda Trumpa i lokalne duboko ukorijenjene škotske zajednice. Ono što je započelo kao zanimljiv sraz različitih pogleda na svijet, vremenom postaje sve gorće i sve više uznemirava.

Projekcija i gostovanje autora organizirani su u sklopu 9. Human Rights Film Festivala, koji će se održati od 5. do 10. prosinca u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana