Natrag
21.2.2019 11:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Yossi Amrani najavio gradnju golfa na Srđu

13.12.2012 @ 12:41 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Hrvatsko-izraelski poslovni klub (CIBC) i Veleposlanstvo države Izrael tradicionalno su okupili, povodom predblagdanskog druženja, 200 najuglednijih uzvanika iz političkog, medijskog, kulturnog, znanstvenog i športskog života Hrvatske i Izraela.

Tom prigodom izraelski veleposlanik Yossi Amrani najavio je gradnju golf terena na Srđu. Izrazio je zadovoljstvo što su se u proteklih godinu dana realizirali svi planirani projekti i investicije izraeskih kompanija u Hrvatskoj čemu je od iznimnog značaja bila i uloga Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba.

Predsjednik i jedan od osnivača Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Dragan Primorac osvrnuo se na dosadašnji rad Kluba i rekao da je Klub uspio okupiti vodeće hrvatske i izraelske gospodarstvenike i političare.

Osvrnuo se i na nedavni posjet Itshak Tshuve, jednog od najbogatijih američko-izraelskih poslovnih ljudi i vlasnika Delek Grupe čija imovina iznosi 28,1 milijardi dolara a koji je pokazao poseban interes za ulaganje u Hrvatsku na područjima industrije nafte i prirodnog plina, energetike, turizma, nekretnina, infrastrukture, osiguranje i financija.

Kako je istaknuto, cilj Hrvatsko-izraelskog kluba je razvijati suradnju između dviju država na svim razinama te osigurati preduvjete za ulazak izraelskog kapitala u Hrvatsku i regiju.

Uz domaćine skupa, Njegovu Ekscelenciju Yossia Amrania, veleposlanika države Izrael u RH i Dragana Primorca, predsjednika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba (CIBC), skupu su nazočili potpredsjednik Hrvatskog Sabora Milorad Batinić, saborski zastupnici Domagoj Ivan Milošević, Đuro Popijač, predsjednik Gradske Skupštine Davor Bernardić, general Damir Krstičević, predsjednik Visokog upravnog suda RH Ante Galić, zagrebački rabin Luciano Moše Prelević, talijanska veleposlanica Emanuela D’Alessandro, zamjenik Veleposlanika SAD-a Hoyt Brian Yee. Okupljanju su nazočili i proslavljeni hrvatski sportaši Dario Šimić, Franjo Arapović, Dubravko Šimenc, Veljko Mršić, te direktori i glavni urednici medijskih kuća u Hrvatskoj.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana