Zanimljivosti

Vukovarski veslači traže pomoć

Vukovarski veslači traže pomoć

Iz Veteranskog veslačkog društva Vukovar dobili smo zanimljiv e-mail, točnije molbu za pomoć u ostvarivanju njihovog plana – nabave rabljenog osmerca za brojne Vukovarce koji vole veslanje i žele se baviti tim sportom.

Molbu prenosimo u cijelosti:

„Molba za donaciju

U Vukovaru je 12. srpnja 2013. godine  počelo sa radom „Veteransko veslačko društvo Vukovar“. Grupa aktivnih vukovarskih veslačkih veterana osnovala je ovo sportsko društvo sa ciljem okupljanja svih stanovnika grada Vukovara zainteresiranih za bavljenje veslanjem, bez obzira na dob ili spol. Zadnjih godina primjetan je ogroman rast interesa stanovnika Vukovara za rijeku Dunav i veslanje kao vodeni sport, a  koji u našem gradu  ima tradiciju dužu od 100 godina.

Odlučili smo, osnivanjem kluba, pokušati kroz sportske aktivnosti zbližiti sve ljude dobre volje, stanovnike našeg grada,  pružiti mjesto na kojem će svatko moći dati svoj mali doprinos izgradnji pozitivnog stava prema zajednici koju činimo svi mi, građani grada Vukovara.

Da bi uopće mogli početi provoditi svoju ideju, te svim sugrađanima dobre volje omogućili bavljenje ovim zdravim sportom, veslački veterani su se organizirali, osnovali veslačko društvo, te vlastitim sredstvima uspjeli kupiti materijal potreban za izradu veslačke prikolice i pontona (flos) koji su u završnom postupku izrade. Također su vlastitim sredstvima uspjeli kupiti osam polovnih vesala te dva polovna simulatora veslanja (ergometar) koji će ubrzo biti stavljeni u punu funkciju.

Trenutno, među osnivačima, više nije moguće skupiti sredstva potrebna za kupnju polovnog veslačkog čamca, osmerca, koji je veslačkom društvu ponuđen od strane Akademskog veslačkog kluba Oxford iz Velike Britanije. Upoznati sa stanjem u našem gradu, naši veslački prijatelji iz Velike Britanije su pokazali veliko razumijevanje, te nam svoj rabljeni čamac marke Empacher ponudili za samo 8% cijene novoga, odnosno za 25.000 kuna, a što je značajno ispod cijene takvog polovnog čamca na tržištu.

Ovim putem Vas molimo da podržite našu ideju te nam, prema svojim mogućnostima, pomognete u kupovini navedenog čamca doniranjem novčanih sredstva na naš račun HR28 2340 0091 1106 0035 2 kod Privredne banke Zagreb d.d.

U nadi  da ćete nam pomoći u ostvarenju našeg cilja, srdačno Vas pozdravljamo te Vam se unaprijed zahvaljujemo.
 
Željko Belec
Predsjednik VVDV“

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist