Županija

VRIJEDNOST 3,6 MILIJUNA KUNA Kreće nadogradnja Doma za starije i nemoćne

Danas je u palači Ranjina potpisan 3,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o nadogradnji Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

Ugovor su potpisali župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica Doma Marica Miletić i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen.

Tom prilikom župan Dobroslavić iskazao je adovoljstvo što je ovaj projekt, zbog raznih pravnih i zakonskih prepreka, konačno pokrenut te je dodao da je ovo poklon umirovljenicima za Božić. Isto tako, župan je podsjetio na raniji projekt sa Zakladom- uređenje i opremanje Odjela palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik te najavio novi- „Dva skalina“.

Ravnateljica Doma Marica Miletić zahvalila je županu i upravitelju Obuljenu na ovom projektu te je kazala da će Dom dobiti novi kat s 500 kvadrata prostora koji će podići standarde skrbi o štićenicima.

Upravitelj Nikola Obuljen kazao je da je projekt započet još 2011. godine te da je nailazio na brojne poteškoće- do te mjere da je umalo propao. Stoga je izrazio zadovoljstvo konačnim početkom radova na Domu kojega Blaga djela smatraju svojim.

Naime, Dom je izgrađen 1971. godine na zemljištu i sredstvima Zaklade.

Pročitajte još

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Dulist

JOŠ BOLJI UVJETI ZA UČENJE I RAD Završena energetska obnova Obrtničko-tehničke škole

Dulist

PERIPETIJE OKO PELJEŠKOG MOSTA Grci podnijeli upravnu tužbu

Dulist