Županija

VRIJEDNOST 3,6 MILIJUNA KUNA Kreće nadogradnja Doma za starije i nemoćne

VRIJEDNOST 3,6 MILIJUNA KUNA Kreće nadogradnja Doma za starije i nemoćne

Danas je u palači Ranjina potpisan 3,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o nadogradnji Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

Ugovor su potpisali župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica Doma Marica Miletić i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen.

Tom prilikom župan Dobroslavić iskazao je adovoljstvo što je ovaj projekt, zbog raznih pravnih i zakonskih prepreka, konačno pokrenut te je dodao da je ovo poklon umirovljenicima za Božić. Isto tako, župan je podsjetio na raniji projekt sa Zakladom- uređenje i opremanje Odjela palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik te najavio novi- „Dva skalina“.

Ravnateljica Doma Marica Miletić zahvalila je županu i upravitelju Obuljenu na ovom projektu te je kazala da će Dom dobiti novi kat s 500 kvadrata prostora koji će podići standarde skrbi o štićenicima.

Upravitelj Nikola Obuljen kazao je da je projekt započet još 2011. godine te da je nailazio na brojne poteškoće- do te mjere da je umalo propao. Stoga je izrazio zadovoljstvo konačnim početkom radova na Domu kojega Blaga djela smatraju svojim.

Naime, Dom je izgrađen 1971. godine na zemljištu i sredstvima Zaklade.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist