Aktualno

Vrijedno priznanje zapovjedniku DVIP-a Dubrovnik Nikši Miletiću

Nikša Miletić, zapovjednik Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik, dobio je pohvalnicu za doprinos razvoju sustava civilne zaštite u 2016. godini.

Pohvalnice je djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje uručio ravnatelj Dragan Lozančić na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH. Lozančić je tom prigodom istaknuo kako je ‘razvoj i djelovanje sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj odgovornost i obveza svih razina uključujući svakog pojedinog građana, pravne osobe i udruge te kako je takav koncept razvijen na temeljima po kojima je funkcija sigurnosti ugrađena istovremeno kao osobni, ali i zajednički – javni interes’.

-Smatram kako nam je jedan od prioriteta pozicionirati sustav civilne zaštite kroz Strategiju nacionalne sigurnosti odnosno u Zakonu o Domovinskoj sigurnosti – rekao je Lozančić.

Na svečanosti koja je 1. ožujka održana u Virovitici uz pohvalnice su uručene i zahvalnice za posebne zasluge u razvoju sustava civilne zaštite u 201, ali i godišnje nagrade za promicanje sustava civilne zaštite te iskazanu osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Tko je sve dobio nagrade pročitajte na stranicama DUZS-a.

Foto: Facebook/DUZS

Pročitajte još

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija