Aktualno

VOZAČI OPREZ Policija provodi još jednu akciju!

U četvrtak 11. siječnja u vremenu od 8 do 16 sati, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5 posto. Sa smrtno stradalim osobama dogodilo se 11 prometnih nesreća, što predstavlja povećanje od 57 posto. Sa ozlijeđenim osobama dogodilo se 396 prometnih nesreća, što je smanjenje za 3 posto, dok se prometnih nesreća sa materijalnom štetom također dogodilo manje i to za 7 posto.

Unatoč smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća zabrinjava broj smrtno stradalih osoba, kao i vrlo veliki broj teško ozlijeđenih sudionika u prometu. Tako je tijekom 2017. godine smrtno stradalo 11 osoba ili 4 osobe, odnosno 57 posto više u odnosu na prošlu godinu. Broj sudionika sa teškim tjelesnim ozljedama je također u porastu i to za 3 posto, dok je broj osoba koje su zadobile lakše tjelesne ozljede manji za 4 posto.

S obzirom na navedeno, te u cilju zaustavljanja negativnog stanja, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja 2018. godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će provoditi pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i obaveznog sankcioniranja takozvane ‘četiri glavne ubojice u prometu’ i to:

Prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola: nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) i nepropisna uporaba mobitela.

 

Pročitajte još

ANDRIJA SEIFRIED PIŠE KNJIGU Intrige iz života slavnih koji su boravili u hotelu Imperial

Iva Dedo

ZLATNI POTOK I DALJE BEZ BUTIGE Ponavlja se natječaj, nije stigla niti jedna ponuda!

Dulist

Sanitat večeras nastavlja sa zaprašivanjem protiv komaraca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija