Aktualno

VOZAČ LIBERTASA ‘Na ilegalnim stanicama stajemo na vlastitu odgovornost’

VOZAČ LIBERTASA 'Na ilegalnim stanicama stajemo na vlastitu odgovornost'

Nakon što smo danas objavili tekst o nezaustavljanju autobusa na stanicama u Sustjepanu i na Kantafigu, javio nam se vozač, čiji su podaci poznati redakciji, i odlučio objasniti cijelu situaciju iz svoje perspektive, perspektive osobe koja se nalazi za volanom autobusa i prevozi putnike. 

Istaknuo je kako se autobus u srijedu nije zaustavio jer je na stanici na Kantafigu bilo parkirano auto. Dodaje kako je na stajalištu bio velik broj putnika s kruzera.

– Vozač je procijenio kako ne može stati na sred ceste jer bi zaustavio cijeli promet na Kantafigu na više od deset minuta. Kad se nešto dogodi, svi dižu ruke od vozača i odgovornost ostaje samo na nama – govori nam.

Podsjetimo, riječ je bila o autobusnoj liniji koja vozi iz pravca Pila za Mokošicu i obratno. Naši sugrađani su nam prepričali i dijelove komunikacije iz autobusa kad su putnici u nevjerici izlazili na sljedećoj, a ne predviđenoj stanici. Konkretno kod slučaja na Kantafigu, vozač je rekao građanima, koji su čekali na stanici, kako se on tu ‘ne može zaustaviti’. Odgovor smo potražili kod direktora Libertasa Ante Vojvodića koji nam je objasnio kako se radi o ilegalnim stanicama.

Zaustavljamo se na vlastitu odgovornost
Vozač ističe kako je u cijeloj situaciji bitno pitanje zašto vozači staju na stanicu koje nisu legalne. Naglašava kako se u većini slučajeva na vlastitu odgovornost zaustavljaju na ilegalne stanice. Jedan od razloga je što ne žele da putnici pješače, a pogotovo djeca i starije osobe. Već više od godinu dana od nadležnih pokušavaju iznaći rješenje problema, no ništa se ne mijenja.

– Zamislite da ne iskrcamo dijete u Sustjepanu, nego na sljedećoj stanici u Čajkovićima… Mi samo želimo da se ovaj problem sa stanicama riješi u što kraćem roku – zaključuje vozač.

Pročitajte još

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist