Natrag
20.4.2019 14:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

“VOLIM TE” Otvorena izložba Nena Mikulića u Galeriji Sebastian

5.9.2014 @ 22:40 Baldo Marunčić Kultura
10;10

Podijelite:

Izložba „Volim te“ akademskog slikara Nena Mikulića otvorena je u petak navečer u Galeriji Sebastian.

– Deveti put ove godine otvaramo izložbu. Zaista mi je drago da smo ugostili Nena Mikulića, prvi put u Sebastianu. Sretan sam što časnik Hrvatske vojske nije krenuo u PTSP priču, već završio akademiju i bacio se umjetnost koju imate priliku vidjeti – kazao je tom prilikom voditelj galerije Mario Dujić.

– Prisutan je registar motiva dalmatinske humoreske, koji je postao simbol jednog izričaja. Ne možemo ga niti vremenski odrediti. Minimalnim intervencijama, uvodeći u umjetnost svakodnevnicu, nastaje proces kojemu se divimo. U tome je sadržana bit postmodernizma. Iz dalmatinskog prostora, mentaliteta i humora Mikulić iskreno uzima detalje i predstavlja ih u svojim djelima – istaknuo je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Na kraju okupljenima se obratio i sam autor Neno Mikulić, istaknuvši između ostalog kako mu je izložbom u Galeriji Sebastian ispunjen dječački san.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana