Natrag
19.4.2019 06:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

VODITE BRIGU Ovih sedam stvari treba vam biti u automobilu

3.8.2015 @ 8:54 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Bez obzira na to je li u pitanju dugo putovanje ili samo kraća vožnja – nezgodne situacije na cesti mogu se dogoditi u svakom trenutku.

O tome treba voditi brigu prije, stoga pročitajte kojih je to sedam stvari koje uvijek treba imati u automobilu.

1. Rezervni spremnik s gorivom. Kako biste izbjegli nervozu kada primijetite da vam ponestaje goriva i da u blizini nema benzinske crpke, u autu obavezno morate imate rezervno gorivo. To se prije svega odnosi na situacije kada idete na dulje putovanje.

2. Sifon pumpa. Ako ste potrošili i rezervno gorivo i ostali usred ‘ničega’, a dobra duša vam ponudi malo benzina iz svog rezervoara, onda će vam definitivno trebati spasonosna pumpa za pretakanje goriva.

3. Reflektirajući trokut. U slučaju da vam automobil stane nasred ceste, uz sebe morate imati barem dva trokuta upozorenja kako biste jedan stavili ispred i drugi iza vozila.

Stručnjaci preporučaju tri komada, jedan na prednjoj strani udaljen tri metra od auta, drugi iza vozila na udaljenosti od 3 metra i treći također iza vozila, na udaljenosti 25 do 30 metara od vozila.

4. Kablovi za paljenje motora. Ne treba previše objašnjavati zašto se biste trebali voziti bez ovih kablova. Oni se koriste za pokretanje vozila s praznim akumulatorom.

5. Deka i boce vode. U ljetnim mjesecima deka će vas spasiti dok čekate vučnu službu – umjesto na užareni asfalt, sjednite na nju. Tijekom zimskih mjeseci ugrijat će vas. Vodu uvijek trebate imati uz sebe, zbog brzinskog osvježenja ili kako biste oprali ruke nakon što ste uklonili nenadani kvar.

6. Magnetska džepna svjetiljka. Kako ne biste morali pod auto s mobitelom ili običnom svjetiljkom u ustima, uz automobilu čuvajte i jednu magnetsku svjetiljku koju ćete zahvaljujući magnetu moći ‘pričvrstiti’ na automobil i imati slobodne ruke kako biste riješili problem.

7. Prijenosni punjač za mobitel. On je zapravo vanjska ‘baterija’ koja će vašem praznom mobitelu prebaciti potrebnu struju i napuniti ga. Isplati se investirati u jedan prijenosni punjač koji ćete uvijek držati u automobilu jer ćete tako izbjeći potencijalne hitne situacije u kojima vam je prijeko potreban mobitel s punom baterijom.

Zadovoljna.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana