Kultura

Vodimo Vas na Mačka u vreći

Vodimo Vas na Mačka u vreći

Kazalište Marina Držića će ove srijede predstaviti još jednu premijeru. Riječ je o djelu ''Mačak u vreći'', uglednog francuskog dramatičara Georgesa Faydeaua u režiji Ivana Lea Lema.

 

Kazalište Marina Držiča poklanja 2 ulaznice čitateljima duLista. Najbrži koji nam pošalje e-mail „Želim ulaznice za KMD“ na info@dulist.hr osvaja obje ulaznice za izvedbu ovog četvrtka, 12. travnja u 20 sati.

Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladateljica Paola Dražić Zekić. U predstavi igraju: Branimir Vidić, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Marin Tudor, Boris Matić i Edi Jertec.
Redatelj Ivan Leo Lemo već sedmi put gostuje u dubrovačkom teatru, a najnovija 'komedija zabune' će oduševiti vjernu dubrovačku publiku koja dođe u teatar.
Faydeauovo djelo je napisano davne 1888. godine, a do danas je većina stvari unutar društva ostala vrlo slična, ako ne i jednaka. Odnos besramnog bogaćenja je identičan, tako je "mačak u vreći" zapravo vrlo suvremeno i shvatljivo djelo; čak i u 21. stoljeću (moć, novac i prestiž kao indikatori). Lemo, glumci te svi suradnici na predstavi donose sasvim novi prikaz scene, a publika će postati jedan od sudionika radnje.
 

Ulaznice je osvojio Miro Ćuzulan.

 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist