Kultura

Vodimo vas na DSO i Srđana Bulata!

Vodimo vas na DSO i Srđana Bulata!

DuList i Dubrovačke ljetne igre jednom našem čitatelju daruju dvije ulaznice za koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i mladog gitarista Srđana Bulata pod ravnanjem Tomislava Fačinija u ponedjeljak 6. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Kao i uvijek, potrebno je biti dovoljno brz in a našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati nam e-mail s naslovom “DSO”, imenom i prezimenom te kontakt brojem. Najbržeg čitatelja dvije ulaznice će čekati na ulazu prije koncerta.
 
Od davne 1924. godine kad je osnovan, Dubrovački simfonijski orkestar obogaćuje glazbeni život grada brojnim izvedbama, ali i predanošću djelima različitih epoha. S Orkestrom, a posebice u sklopu Igra, nastupili su najveći dirigenti i solisti poput Lovra von Matačića, Antonia Janigra, Zubina Mehte, Davida Ojstraha, Yehudija Menuhina, Stefana Milenkovicha, Radovana Vlatkovića i brojnih drugih.
 
Hrvatski dirigent i skladatelj, Tomislav Fačini nastupao je sa brojnim domaćim i stranim orkestrima i redovito sudjeluje na vodećim domaćim festivalima uključujući i Igre gdje je zadnji nastup ostvario u uspješnoj izvedbi Telemannove komične kantate „Der Schulmeister“ i Pergolesijeve „La serva padrona“ 2010. godine.
 
Srđan Bulat dobitnik je brojnih nagrada na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao dobitnik stipendije ABRSM Fees Scholarship koja se dodjeljuje jednom kandidatu s audicije, neovisno o instrumentu, Srđan Bulat će u rujnu započeti poslijediplomski studij gitare na Royal Academy of Music u Londonu, jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu.
 
Koncert će otvoriti Concerto grosso za gudače hrvatskog skladatelja Srđana Dedića, napisan još za vrijeme autorova studija na Akademiji, a praizveden 1989. u Francuskoj. Uslijedit će Fantasia para un gentilhombre za gitaru i orkestar Joaquína Rodriga, čija djela spadaju u sam vrh španjolske glazbe i gitarističkog repertoara.
 
Jean Sibelius se u stvaranju prvenstveno nadahnjivao legendama i pejzažima svoje domovine Finske, a u svojoj je glazbi uspješno utjelovio duh finskog naroda. Njegov osebujni Valse triste  op. 44 kojeg spada u njegova najpopularnija i najizvođenija djela. Za kraj će izvesti folklorom inspiriranu Češku suitu u D-duru, op. 39 Antonína Dvoráka, u kojoj je autor izuzetno bogato i uspješno prikazao bit Češke i romantizma kao umjetničkog pokreta.
 
Ulaznice su dostupne online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijenama od 100, 125, 150, 200, 250, 300 i 400 kuna. Dubrovački simfonijski orkestar s gostima solistima – pijanistom Đurom Tikvicom i violinistom Marinom Marasom a pod ravnanjem Johannesa Klumppa, nastupiti će 16. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist