Grad

Voda puna fekalija, a iz Vodovoda zaboravili na Kalamoteze

Zbog zagađenja izvora Palata dobar dio okolice Dubrovnika ostao je bez pitke vode. Među njima su naravno i Elafiti, a posljednjih nekoliko dana za naše sugrađane kojima je voda zagađena fekalijama organizirane su cisterne s pitkom vodom.
No čini se kako su iz Vodovoda u nedjelju ‘zaboravili’ Kalamotu.
-U petak je vatrogascima dostavljeno oko stotinjak bidona vode i rečeno je kako je to za petak i subotu. Za danas su svima dostavljene cisterne i pitka voda, osim na Kalamotu – požalio nam se Đuro Musladin.
On ističe kako mu je nevjerojatno da se ovako postupa s građanima Dubrovnika, te dodaje kako dežurni u Vodovodu danas nisu znali odgovoriti ljudima na najosnovnija pitanja – od toga smije li se s ovakvom vodom kuhati, pa do upotrebe u bilo koje druge svrhe.
-Imamo saznanja da su znali da s vodom nešto nije u redu još od 1. prosinca, tek su 8. prosinca dali konkretnu obavijest. Ako voda nije za piće zašto se to nije objavilo na oglasnim pločama na otoku. Ovdje živi dosta starijih ljudi koji ne idu na portale ili uopće nemaju Internet – ljut je Musladin.

Pročitajte još

Čistoća u minisu 2,2 milijuna kuna, Sanitatu dobit manja za 2,5 milijuna kuna

Dulist

Danas je 27. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika

Dulist

RADNA AKCIJA Građani s komunalcima očistili zarasle površine na Gorici

Dulist