Grad

Voda puna fekalija, a iz Vodovoda zaboravili na Kalamoteze

Voda puna fekalija, a iz Vodovoda zaboravili na Kalamoteze

Zbog zagađenja izvora Palata dobar dio okolice Dubrovnika ostao je bez pitke vode. Među njima su naravno i Elafiti, a posljednjih nekoliko dana za naše sugrađane kojima je voda zagađena fekalijama organizirane su cisterne s pitkom vodom.
No čini se kako su iz Vodovoda u nedjelju ‘zaboravili’ Kalamotu.
-U petak je vatrogascima dostavljeno oko stotinjak bidona vode i rečeno je kako je to za petak i subotu. Za danas su svima dostavljene cisterne i pitka voda, osim na Kalamotu – požalio nam se Đuro Musladin.
On ističe kako mu je nevjerojatno da se ovako postupa s građanima Dubrovnika, te dodaje kako dežurni u Vodovodu danas nisu znali odgovoriti ljudima na najosnovnija pitanja – od toga smije li se s ovakvom vodom kuhati, pa do upotrebe u bilo koje druge svrhe.
-Imamo saznanja da su znali da s vodom nešto nije u redu još od 1. prosinca, tek su 8. prosinca dali konkretnu obavijest. Ako voda nije za piće zašto se to nije objavilo na oglasnim pločama na otoku. Ovdje živi dosta starijih ljudi koji ne idu na portale ili uopće nemaju Internet – ljut je Musladin.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist