Aktualno

VLAHUŠIĆEVE ŽELJE Gružu i Montovjerni eskalatori!

VLAHUŠIĆEVE ŽELJE Gružu i Montovjerni eskalatori!

Na ponovljenoj raspravi o GUP-u grada Dubrovnika, plan je predstavio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Po postojećem GUP-u, Dubrovnik je Grad od 50 tisuća stanovnika, pet milijuna posjetitelja, pet milijuna noćenja. Ja jesam liječnik, ali se bavim urbanizmom jako dugo vremena. Od 550 zahtjeva koje smo dobili, 540 ih je bilo za proširenje građevinske zone. U Komolcu i na predjelu Rijeke dubrovačke nastojali smo izaći u susret svim kojima smo mogli', rekao je Vlahušić te nastavio:

– Ispred Belvedera dio će biti zelena zona, a ako on sam izađe iz DPU-a proširit ćemo taj dio iza na turističku zonu. Naša želja je da stanovnici Zlatnog potoka budu mogli izaći na magistralu bez da idu oko Pila. Ovaj GUP donosi i mogućnost tunela od Minčete prema zgradi Hrvatskih cesta. Cijena toga je od 15 do 18 milijuna eura. Tuda bi išli svi posjetitelji Grada, a samo ljudi iz Dubrovnika mogli bi ući u ovaj najuži dio – kaže dubrovački gradonačelnik

– Što se tiče Gruža, na predjelu gdje se nalazi Ured za obranu,građevinsko zemljište koje pripada Zakladi Mihanović želimo pretvoriti u zelenu zonu. No to znači da će Zaklada onda izgubiti oko 30 milijuna kuna, a te novce ćemo nastojati osigurati u proračunu. Tu ćemo ići u kupovinu i odmah idemo na rušenje.

Na predjelu Gruškog akvatorija planiramo jedan koridor od Libertasovog zemljišta, iza ljetnikovca i izlazio bi kod tržnice. Promet onda ne bi išao preko obale, cijeli taj dio obale bi onda bio pješačka zona.

Istražiti ćemo i pitanje eskalatora, kako bi pomogli ljudima koji žive u neboderima i kojima je problem primjerice spustiti se na placu. Tu najviše mislimo na Montovjernu i Gruž – izrazio je svoje želje Vlahušić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist