Natrag
21.2.2019 07:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušića zasmetale kritike javnosti

10.1.2013 @ 15:16 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Grad Dubrovnik 24. siječnja organizira javno izlaganje o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ''Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka-sjever i Bosanka-jug'' koje će voditi gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

Nazočnost gradonačelnika Vlahušića nije bila potrebna na javnom izlaganju Studije utjecaja na okoliš Sportsko-rekreaacijskog centra s golf igralištem na Srđu, koje nije organizirao Grad Dubrovnik, a na kojem su sukladno propisima nazočili stručni predstavnici Grada, kompetentni da ocijene kvalitetu sadržaja studije, kao i drugi stručnjaci relevantni za očuvanje eko-sustava u obuhvatu plana.

Svođenje takve stručne rasprave na politiziranje potiče navijačku atmosferu i postupak čini manje korisnim u smislu rješavanja konkretnih izazova prilikom donošenja ovog značajnog urbanističkog plana. Inače, projekt razvoja športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem je u Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije uvršten još 2003., a u GUP Grada Dubrovnika 2005.

Sveobuhvatna procedura koju Grad Dubrovnik vodi pokrenuta je kako bi se osigurala transparentnost postupka i mogućnost sudjelovanja šire javnosti u donošenju istog. Gradska uprava kontinuirano je u ovom postupku, kao i u usporedivim postupcima donošenja prostornih planova, poštivala sve zakonske rokove javnog uvida, produljivala rokove i proširivala tehničke mogućnosti za davanje primjedbi i prijedloga te uvijek bila na raspolaganju svim građanima, a posebno zainteresiranoj javnosti. Obzirom na povećani interes dijela javnosti te značaj UPU-a

„Športsko-rekreacijskog parka s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug“ Grad Dubrovnik će nastaviti s posebnom pažnjom provoditi sve faze postupka izrade ovog urbanističkog plana, a uvid javnosti će i dalje biti potpun i neposredan.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana