Natrag
22.2.2019 21:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić želi konzultacije oko marine

28.10.2011 @ 17:25 Andrea Falkoni Račić Aktualno / Grad

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik ponovno se 'prihvatio pera' napisavši novo, otvoreno pismo hrvatskoj Vladi.

Točnije ministrima Božidaru Kalmeti i Branku Bačiću, sve vezano za najavljeno raspisivanje natječaja za marinu Gruž.
Evo što im je gradonačelnik Andro Vlahušić napisao, odnosno što je objavljeno na web stranici Grada:
– Luka Dubrovnik d.d., čiji je Grad Dubrovnik najveći dioničar, je o saznanju za ovu namjeru Vlade prethodno izvijestila Grad, ukazavši na činjenicu da Luka Dubrovnik već posjeduje prvenstvenu koncesiju za navedeno područje. Od Vlade se očekuje konzultiranje s Lukom i Gradom Dubrovnikom prije nego se natječaj za budućeg koncesionara provede.

Naime, u natječaju se, sukladno prethodnim dogovorima Grada i nadležnih ministarstava treba predvidjeti obveza koncesionara marine za izgradnju operativne obale, odnosno rekonstrukcije dijela prometnice na Lapadskoj obali, što, barem po za sada poznatim informacijama, nije slučaj.

Također, prije dodjele koncesije za marinu s Lukom Dubrovnik treba razriješiti odnose i prilagoditi Ugovor o prvenstvenoj koncesiji koji je između Luke Dubrovnik i Županijske lučke uprave na snazi od 1. lipnja ove godine, a čije su odredbe do sada obje strane uredno poštivale.

Donošenje Urbanističkog plana uređenja Gruški akvatorij je u prostorno-planskom smislu omogućilo izgradnju buduće gruške marine, ali je prije poduzimanja drugih koraka i traženja koncesionara potrebno regulirati ostale odnose, u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske, ali i s ciljem zadovoljavanja javnog interesa kako se ne bi dogodilo da građani Dubrovnika financiraju izgradnju operativne obale i infrastrukture za poslovni pothvat privatnog koncesionara – ističe gradonačelnik Andro Vlahušić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana