Natrag
20.2.2019 00:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić u najdražoj komuni o gradnji tunela

16.9.2012 @ 11:44 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Vlahušić opet je posjetio svoju najdražu komunu u zapadnim predgrađima Pariza.

Susreo se gradonačelnik u Rueil Malmaisonu s ekipom iz tvrtke Eigis Tunnels, koja bi trebala pripremiti tehničku dokumentaciju za bužanje tzv. dubrovačkog tunela, od Ilijine glavice do pred samu tvrđavu Minčeta.

Za izradu te dokumentacije Francuska vlada odobrila je bespovratna sredstva u visini 600 tisuća eura. Gradonačelnik je u razgovoru s izrađivačima studije naglasio kako je cilj izgradnje rasterećenje Pila od motornih vozila, a rekao je i kako će se prolaz kroz tunel naplaćivati samo posjetiteljima, dok za građane prolaz mora ostati besplatan.

Izrađivačima studije Vlahušić je ustupio prostorno-plansku dokumentaciju Grada Dubrovnika, kao i konačnu verziju Prometne studije. To bi izrađivačima trebalo pomoći kako bi predvidjeli rast prometnog opterećenja i broja turista koji će stizati u Dubrovnik, navodi se na službenim stranicama Grada.

Gradonačelnik je također izrađivače upoznao s ciljevima Proračuna Grada Dubrovnika – povećanje prihoda od turista i smanjenje nameta na građane, kako bi se poslovni plan tunela s time uskladio, a visina ulaganja i održavanja bila u okviru tzv. financijskog potencijala Grada Dubrovnika.

Cijena koštanja izgradnje ovog 793 metra dugog tunela trebala bi biti oko 50 milijuna kuna, a prema prijašnjim najavama iz Gradske uprave, mogao bi se izgraditi u svega godinu dana.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana