AktualnoKome zidine

“Vlahušić se zdušno trudi uništiti DPDS”

"Vlahušić se zdušno trudi uništiti DPDS"

 
Vijećnici s liste HDZ – HSP AS – HSLS u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika obratili su se javnosti priopćenjem za novinare

u kojem „iskazuju negodovanje i protivljenje Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika i njegovom hitnom upućivanju na saborske klupe“.

– Očigledno je da se ovim postupkom aktualna vlast na nivou države izravno uključila u osobno razračunavanje svog stranačkog kolege i novoizabranog gradonačelnika Andra Vlahušića s Društvom prijatelja dubrovačkih starina radi afere ''Šipan'', zbog koje je optužen i prvostupanjski osuđen.

Gospodin Vlahušić se zdušno trudi uništiti DPDS i tako dovesti u pitanje kontinuitet u brizi o kulturnom naslijeđu i, što je najvažnije, predati odgovornost za gradsko vlasništvo iz ruku Dubrovčana u državne ruke. Na taj način gradonačelnik Vlahušić ne oduzima Gradu samo novac nužan za obnovu dubrovačkog fortifikacijskog sustava, već Dubrovniku oduzima jednu od najvažnijih oznaka njegovog urbanog identiteta.
Ovim činom se kriminalizira predani rad Društva, baca tamna sjena na njegove vrijedne utemeljitelje kao i one brojne pojedince, koji su  časno u njemu djelovali i djeluju, a sve kako bi sačuvali dubrovačko kulturno naslijeđe, poglavito zidine, ono materijalno najvrjednije što smo od predaka naslijedili.

Ova akcija je posebno znakovita i neprihvatljiva, jer se poduzima u vrijeme dok se nije konstituiralo dubrovačko Gradsko vijeće, čime se zaobilazi javnost i oduzima mogućnost zaštite interesa Grada Dubrovnika – ističu u svom priopćenju.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist