Aktualno

Vlahušić primio pripravnike

Gradonačelnik Andro Vlahušić primio je danas pripravnike zaposlene uz subvencije Grada Dubrovnika i njihove poslodavce.

Korisnici subvencija i njihovi poslodavci izrazili su zadovoljstvo ovim programom i zaključili kako bi u trenutnim tržišnim uvjetima mnogi od njih još uvijek bili bez posla. Zapošljavanje mladih visokoobrazovanih osoba ključno je jer osigurava njihov povratak u Grad, naglasio je gradonačelnik te dodao kako će uskoro započeti i neke nove mjere i pogodnosti koje će olakšati život mladima u Dubrovniku.  

Uz subvencije Grada, odnosno vaučere u iznosu od 30 tisuća kuna, trenutno je zaposleno 96 osoba. Grad Dubrovnik u tri godine provedbe ovog programa izdvojio je više od tri milijuna kuna, a korisnici su osobe raznih struka – novinari, sportski treneri, odvjetnički pripravnici, inženjeri elektrotehnike, profesionalci u udrugama civilnog društva, magistri građevine i ekonomije i mnogi drugi.

Vaučerom se poslodavcu doznačava 2,500 kuna mjesečno, a on se obvezuje sklopiti Ugovor o radu, isplaćivati neto plaću uposleniku u minimalnom iznosu u visini dobivene mjesečne potpore od Grada Dubrovnika, redovito uplaćivati doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje uposlenika te zadržati uposlenika u radnom odnosu najmanje godine dana.
 

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist