Kome zidinePolitika

“Vlahušić je iskoristio vijećnike za osobni obračun”

Ivo Gjaja (HSLS)

Poslijedično subotnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici odbili prihvatiti prijedlog Iva Gjaje (HSLS) da se na dnevni red uvrsti rasprava o odnosu Grada i DPDS-a priopćenjem se oglasio upravo Gjaja.

Gjajino priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vijećnici Dubrovačkog dogovora prihvatili da ih gradonačelnik Vlahušić koristi i u svom osobnom obračunu s Društvom prijatelja dubrovačkih starina

Gradonačelnik Vlahušić nepravomoćno je osuđen zbog kaznenog djela neovlaštenog raspolaganja novčanim sredstvima od ulaznica za obilazak gradskih zidina, Državno odvjetništvo se žalilo na visinu kazne, žalba je na Vrhovnom sudu.

U protekle četiri godine gradonačelnik vodi svoj privatni ‘rat’ s Društvom prijatelja dubrovačkih starina. Društvo u 60-godišnjem periodu u kontinuitetu brine o zidinama i tvrđavama Grada, skrbeći o njima i obnavljajući  ih  i u cijelom tom periodu bilo je to u skladu s vlašću i građanima Grada. To blago Grada, zahvaljujući tom Društvu, danas je na ponos  građana Dubrovnika, Republike Hrvatske  i neprocjenjiva svjetska vrijednost.

Ugovori Grada i Društva produljivali su se i supotpisivali, pa je to učinjeno i u prvom mandatu gradonačelnika Vlahušića 2009. god. na osnovi odluke i po ovlaštenju Gradskog vijeća.

Nakon, od strane gradonačelnika, inicirane promjene zakonske regulative na državnoj  razini, prema kojem prijedlogu bi se Društvu oduzelo pravo upravljanja i skrb o zidinama regulirano ugovorom, po kojem ugovoru to prvo traje do kraja 2019. godine, očekuje se, prema najavi gradonačelnika, do kraja ove godine drugo čitanje u Hrvatskom saboru i donošenje toga zakona.

Na sjednici Gradskog vijeća u subotu 30. studenoga 2013. god. predložio sam da se na toj sjednici, kao zadnjoj prilici pred tu raspravu na Saboru raspravlja o reguliranju odnosa Grada Dubrovnika s Društvom prijatelja dubrovačkih starina.

Gradonačelnik iziđe za govornicu i reče: “ Gradsko vijeće nije spremno za raspravu i zato predlažem da se prijedlog nadopune dnevnog reda ne prihvati”. Vijećnici Dubrovačkog dogovora pognuše glave i tako odustaše izjasniti se na koji način gospodariti najvrijednijom imovinom koja nas kao i domovinu Hrvatsku, čini prepoznatljivom u Svijetu.

Puno toga “dobroga” će ovi vladajući u Gradu  učiniti za građane ovog Grada. Živi bili, pa vidjeli!

Vijećnik Gradskog vijeća i predsjednik
IO ogranka HSLS-a Dubrovnik
Ivo Gjaja”

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist