Natrag
18.4.2019 20:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić izdvaja kolodvor i tehniku iz Libertasa

21.3.2012 @ 14:30 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Privatizacije Libertasa neće biti, ali dvije službe će se trebati izdvojiti – kazao je danas u emisij „Pogledi“ Hrvatskog radija Radija Dubrovnik gradonačelnik Vlahušić, govoreći o planovima Grada za tvrtku Libertas.

– Autobusni kolodvor više neće postojati i postat će dio lučkog terminala. Pregovaramo s Lukom Dubrovnik, jer po mom stavu kolodvor jest sastavni dio terminala, a ne Libertasa. Luka Dubrovnik bi trebala preuzeti sve zaposlenike kolodvora te da imaju jednaka ili bolja materijalna prava, jer Luka Dubrovnik ima nešto veće plaće nego Libertas – istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

– Što se tiče tehničke službe i voznog parka Libertasa, u pregovorima smo s EBRD-om i želimo kupiti 50 novih autobusa, kako najstariji autobus ne bi bio stariji od deset godina. Drugo je pitanje treba li 65 ljudi biti zaposleno u tehničkoj službi Libertasa, a svi se autobusi servisiraju kod dobavljača. Na to će svoj odgovor dati uprava Libertasa – kazao je Vlahušić, posebno istaknuvši kako se u Libertasu plaćaju sve obaveze i plaće te kako je ta tvrtka jedna od rijetkih u kojima nije došlo do desetpostotnog smanjenja plaća.

– Nećemo dopustiti da dio sindikata, ovo jasno govorim, instruiran od dijela političkih stranaka, utječu na to. Takvi, nazovimo ih, sindikalni lideri, najavljuju štrajk i da neće voziti građane i djecu Dubrovnika. Kao gradonačelnik neću dopustiti takvo ponašanje – kazao je Vlahušić.
Gradonačelnik se dodatno osvrnuo na projekt izgradnje terminala u Gružu.

– Razgovarat ćemo popodne o projektu izgradnje terminala u Gružu vrijednom 40 milijuna eura. Vrlo smo blizu rješenja da pronađemo i javni i komercijalni interes, jer su se pojavile dvije velike hrvatske tvrtke zainteresirane za ulaganje – istaknuo je gradonačelnik.

– Od toga će 15 milijuna eura koštati kolodvor, garaže, carina i prostor terminala. Luka Dubrovnik i Grad Dubrovnik imaju u cijelosti zatvorenu financijsku konstrukciju, kao i ove hrvatske tvrtke za ostatak od 25 milijuna eura. Još uvijek pregovaramo o načinu izgradnje sadržaja – kazao je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana