Natrag
26.3.2019 11:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić: Duboko se ispričavam!

29.12.2011 @ 20:49 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavu svoje savjetnice Pave Župan Rusković ocijenio je neprimjerenom.

Ispričao se svim mladim ljudima koji je takva izjava povrijedila, i koja je bila točka preko koje on kao gradonačelnik Dubrovnika nije mogao preći.

– Ta je izjava bila neprimjerena, i izrečena je u krivo vrijeme, vrijeme Božića i Nove godine, u vrijeme kad Grad Dubrovnik ima nikad bolje turističke rezultate. Ogromni napor su uložili brojni pojedinci od malih privatnika do velikih hotelskih kuća.

Uložila je ogromne napore i naša policija i svi građani kako bi sigurnost podigli na visku razinu – istaknuo je Vlahušić, dodavši kako je stoga apsolutno neprimjereno prozivati goste iz Australije, i to zbog „sporadičnih incidenata koji se događaju, ali događaju i običnim danima, događaju se i s Dubrovčanima, što trebaju rješavati komunalni redari i policija“.

– Duboko se ispričavam mladim ljudima iz te dvije zemlje, koji se na neki način proglašavaju uličarima i da se preporuča da ne dođu u naš grad. Ispričavam se svim mladima ljudima i oni trebaju doći u naš grad. Budućnost dubrovačkog turizma nisu samo stari ljudi, koji plaćaju skupe cijene, budućnost su od djece do mladih ljudi koji će naći svoje tržište.

Zato smo i otvorili noćne klubove, zato želimo unaprijediti noćni život grada kako za Dubrovčane tako i za goste. To je bila točka preko koje nisam mogao preći kao gradonačelnik Dubrovnika, koji se trudim zajedno sa svim stanovnicima osigurati tu sigurnost, mirnoću, osigurati i jedan međunarodni ugled grada – izjavio je gradonačelnik, dodavši kako je to bio jedan od razloga njegovog razgovora s Pavom Župan Rusković. Iznio joj je svoje stavove te preporučio TZ-u da se dalje ne produžuje ugovor.

– Rastali smo se na vrlo fer i korektan način. Mislim da je ona u ovih godinu i pol dana dala jako puno za Grad i TZ – rekao je Vlahušić. Na pitanje barata li već imenom koji će je zamijeniti u destinacijskom menadžmentu istaknuo je samo kako će uslijediti razgovori s novim ministrom turizma, te njegovim zamjenikom Dubrovčaninom Olegom Valjalom.

– Nama treba dobar Destinacijski menadžment. Dubrovnik ne smije voditi svoju lokalnu politiku u turizmu. Dubrovnik jest vodeći hrvatski brend u turizmu i mislim da sve izjave moraju davati sliku o Hrvatskoj pa i naša osoba, koja će ubuduće voditi Destinacijski menadžment, treba biti osoba koja će dostojno reprezentirati i Dubrovnik i Hrvatsku – zaključio je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana