Natrag
19.3.2019 03:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić 20. veljače na sudu u Splitu!

8.2.2012 @ 13:53 Dulist Afera Šipan

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić 20. ovog mjeseca otputovat će za Split zbog pripremnog ročišta u aferi Šipan

nakon kojeg bi predsjednik raspravnog vijeća trebao donijeti odluku o datumu početka glavnog ročišta, odnosno suđenja. Da je pripremno ročište u slučaju USKOK-ove optužnice protiv Vlahušića i koalicijskog mu partnera, gradskog vijećnika i direktora Dubrovačkog primorja Pera Vićana zakazano za 20. veljače, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi.

Protiv Vlahušića i Vićana USKOK je, prisjetimo se, 22. srpnja 2011. podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, a sve vezano za aferu Šipan, koja je dubrovačku javnost potresala od travnja 2010. godine.

Nakon podizanja optužnice pred Županijskim sudom u Splitu čekalo se zakazivanje sjednice Optužnog vijeća, pred kojim se proveo postupak nakon kojega je optužnica potvrđena 23. studenog 2011. godine.

U novom broju duLista, koji je od danas na prodajnim mjestima, pročitajte što nam je o pripremnom ročištu, kao uvodu u suđenje, rekao poznati dubrovački odvjetnik specijaliziran upravo za kazneno pravo, Dragan Pištalo.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana