Natrag
16.2.2019 20:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vladi prijete tužbe sindikata

20.2.2013 @ 23:47 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta poručio je u Dnevniku 3 HTV-a kako su moguće tužbe pojedinih sindikata protiv Vladine odluke o tropostotnom rezanju plaća u javnim službama. Smatra kako je ova odluka trebala doći još u siječnju 2012. te kako je Vlada izgubila vrijeme.

– Smanjenje plaća je najjednostavniji način ako Vlada nije spremna na reforme – ističe Lovrinčević, koji predviđa kako će ove godine BDP pasti za jedan posto, a standard građana za dva do tri posto.

– Ove mjere produbit će pad osobne potrošnje – ustvrdio je dodavši kako je vladin koncept javnih poduzeća kao nositelja investicija potpuno promašen. Jedino pozitivno je skori ulazak u Europsku uniju, ali ipak ističe kako Vlada ima problema s kompetencijom u gospodarskom sektoru.
– Ovo što Vlada radi je vraćanje loptice unatrag – smatra Lovrinčević.

Limitiranje minusa na tekućem računu na visinu jedne plaće ništa ne mijenja, građani će možda drugačijim kreditiranjem imati jedan posto niže kamate, ali puno manju fleksibilnost. Naglašava da Linićeva odluka bitno zadire u suverenitet ekonomskih subjekata, tj. građana.

– To je prelijevanje jednog oblika kredita u drugi. Pretjerana potrošnja nije danas problem, to je bio od 2005. do 2007. – pojasnio je Lovrinčević. 

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana