Hrvatska

Vlada otpisuje najamninu za stanove i poslovne prostore u državnom vlasništvu

Zbog epidemije korona virusa, Vlada će korisnicima stanova i poslovnih prostora u vlasništvu države otpisati potraživanja po računima za travanj i svibanj, a onima koji imaju crvenu naljepnicu zbog potresa i za lipanj, pišu 24sata.hr

Vlada je u četvrtak donijela odluku o otpisu potraživanja po računima za najam stanova i zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske zbog epidemije bolesti COVID-19 za travanj i svibanj te zbog potresa koji je pogodio područje Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije za one koji su označeni crvenom naljepnicom za travanj, svibanj i lipanj. Kako je istaknuo ministar državne imovine, Mario Banožić, onima s crvenom naljepnicom se prestaju izdavati računi do njihove ponovne mogućnosti korištenja.

– Cilj je pomoći fizičkim i pravnim osobama, zakupcima i korisnicima poslovnih prostora, najmoprimcima i korisnicima stanova u vlasništvu RH u borbi s posljedicama epidemije i uzrokovanih potresom – istaknuo je ministar državne imovine Mario Banožić.

Vezano za epidemiju korona virusa, dodao je, računi će se otpisati onima koji nisu mogli raditi sukladno odlukama Stožera civilne zaštite, ako se bave gospodarskom djelatnošću, nemaju dospjelog duga ni pad broja zaposlenih u travnju i svibnju u odnosu na mjesec ranije. Računi za poslovne prostore otpisat će se onim zakupcima koji su mogli raditi temeljem odluke Stožera, ali su imali pad prihoda veći od 50 posto u odnosu na iste mjesece lani, ako nemaju poslovi dug i nemaju pad zaposlenih u travnju i svibnju u odnosu na prethodni mjesec.

– S tim da će se onima koji su 2019. imali manji prihod od 7,5 milijuna kuna otpisati cijelo potraživanje, a oni koji su imali veći prihod od toga će se otpisati potraživanje proporcionalno padu prihoda – rekao je.

Pročitajte još

Stiže kratkotrajna, ponegdje i žestoka promjena vremena. Na Jadranu moguće pijavice

Dulist

ANALIZA HGK Dubrovčani prednjače u ugovaranju EU sredstava

Dulist

DOBRA NAJAVA ZA KOLOVOZ U srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija