Natrag
22.3.2019 07:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlada odustaje od Lučinog Razdolja

17.2.2012 @ 11:11 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

U izradi je novi plan gospodarenja otpadom prema kojem centar za gospodarenje otpadom sigurno neće biti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – kazao je pomoćnik ministrice zaštite okoliša Davor Škrlec za HRT, komentirajući neslaganje lokalnog stanovništva s projektom izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Lučinom Razdolju.

– Mijenjamo politiku gospodarenja otpadom. Trenutno radimo analizu kojom ćemo verificirati broj centara za gospodarenje otpadom. Ministrica je najavila kako uvodimo europsku praksu hijerarhijskog gospodarenja otpadom, čime se ide što je više moguće na primarnu selekciju, da se što manje otpada transportira na neku drugu lokaciju – zaključio je Škrlec te također najavio pokretanje projekta brodova spalionica za zbirnjavanje otočnog otpada.

Đuro Capor iz inicijative „Srđ je naš“ u istoj je emisiji kazao kako slučaj Lučinog Razdolja dokazuje da se dosad u praksi dopuštalo da studije koje su se bavila takvim temama budu necjelovite, dijelom falsificirane te da nisu vodile računa o najosnovnijim potrebama stanovništva.

– Na našoj strani je i struka, doktori kršologije i marikulture te dubrovačko sveučilište. Nadamo se da ćemo ovu opasnost otkloniti zauvijek – kazao je Capor te se osvrnuo i na izgradnju HE Ombla, istaknuvši kako ga čudi da se o tom projektu koji je „izvučen iz ne znam koje ladice“ uopće raspravlja kao za Hrvatsku spasonosnom rješenju.

– Iza projekta se krije prljavi plan da se javnim novcem investitorima za golf na Srđu osigura dovođenje vode – istaknuo je Capor, na što je zamjenik ministrice Škrlec kazao kako su odabrana tri nezavisna stručnjaka koji dosad nisu bili uključeni u taj projekt, a čija imena su tajna kako ne bi bili pod pritiskom.

– Ukoliko stručnjaci kažu da studija utjecaja na okoliš doista ima manjkavosti, onda će Ministarstvo predložiti Vladi da donese odluku da se taj projekt dalje ne podržava- kazao je Škrlec.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana