Aktualno

Vjerovali ili ne, GPH se na međunarodnoj razini hvali Terminalom u Gružu

Vjerovali ili ne, GPH se na međunarodnoj razini hvali Terminalom u Gružu

Nema kraja šaradi koja se odvija oko Terminala za kruzere u Gružu, odnosno koju u prvom redu provode predstavnici koncesionara, u nedavnom slučaju turski dio francusko-turskog konzorcija, Global Ports Holding. Naime, na nedavno održanom sajmu ‘Seatrade’ u Miamiju, (odnosno Fort Lauderdale, SAD) GPH je među svojim lukama uredno naveo i Dubrovnik.

Obzirom kako je riječ o jednom od najvećih sajmova u svijetu te vrste, zaista je upitno takvo ponašanje i jasno dovođenje u zabludu potencijalnih partnera. Po narodski rečeno – lažno oglašavanje.

Da bi stvar bila gora, osim što se lažno oglašavaju na raznim sajmovima, GPH to isto radi na svojim web stranicama. Naime, pod sekcijom ‘Luke’ nalazi se i ona dubrovačka, a u opisu se među ostalim navodi i kako se ‘moderna REPLIKA povijesnog grada nalazi samo par kilometara od luke’. Iako takav opis povijesne jezgre dovoljno govori o poznavanju Dubrovnika, na njihovoj web stranici se također navodi kako je predugovor za Terminal potpisan u veljači 2016. godine’. S druge strane nigdje se ne spominje da je isti raskinut. Dva puta.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist