Natrag
21.2.2019 03:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vize turistima iz Turske, Rusije i Ukrajine

1.4.2013 @ 14:21 Mia Njavro Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Tursku, a viza se može ishoditi na graničnom prijelazu ili u diplomatsko-konzularnim uredima Turske.

U priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova stoji kako i turski državljani od danas, 1. travnja, moraju imati vizu za ulazak u našu zemlju.
Hrvatska je obvezna, u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpuno uskladiti svoj vizni sustav s viznim sustavom Europske unije najkasnije tri mjeseca prije datuma pristupanja.

S obzirom na to da Hrvatska ulazi u punopravno članstvo Unije 1. srpnja, hrvatski vizni sustav mora biti potpuno usklađen najkasnije do danas. To znači da će se za državljane Turske i Rusije te ostalih država koje nisu članice EU-a, od danas primjenjivati klasični vizni režim.

Prema najavama iz turističkog sektora, to može biti problem za turiste iz Rusije, Ukrajine i Turske iz kojih je u zadnjih nekoliko godina povećan turistički promet. Kako bi se taj problem umanjio, Ministarstvo turizma s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova omogućit će jednostavnije dobivanje viza.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana