Zanimljivosti

Vize turistima iz Turske, Rusije i Ukrajine

Vize turistima iz Turske, Rusije i Ukrajine

Hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Tursku, a viza se može ishoditi na graničnom prijelazu ili u diplomatsko-konzularnim uredima Turske.

U priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova stoji kako i turski državljani od danas, 1. travnja, moraju imati vizu za ulazak u našu zemlju.
Hrvatska je obvezna, u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpuno uskladiti svoj vizni sustav s viznim sustavom Europske unije najkasnije tri mjeseca prije datuma pristupanja.

S obzirom na to da Hrvatska ulazi u punopravno članstvo Unije 1. srpnja, hrvatski vizni sustav mora biti potpuno usklađen najkasnije do danas. To znači da će se za državljane Turske i Rusije te ostalih država koje nisu članice EU-a, od danas primjenjivati klasični vizni režim.

Prema najavama iz turističkog sektora, to može biti problem za turiste iz Rusije, Ukrajine i Turske iz kojih je u zadnjih nekoliko godina povećan turistički promet. Kako bi se taj problem umanjio, Ministarstvo turizma s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova omogućit će jednostavnije dobivanje viza.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist