Grad

Visoki upravni sud obustavio izvršenje odluke Grada, stajalište na Minčeti mogu koristiti svi taksisti

Visoki upravni sud na sjednici vijeća održanoj 25. srpnja obustavio je izvršenje Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku o dodjeli parkinga članovima Sindikata te isti sad mogu koristiti svi takisisti, ali i ostali građani. Sud je, inače, pokrenuo postupak o ocjenjivanju zakonitosti ove odluke nakon što je to tražio nekadašnji ‘šef’ taksista Božo Miletić te nekoliko taksista.

Naime, prema Odluci Grada koju Sud osporava, navedeno je da izvanulično parkiralište ispod Minčete uživa poseban status glede broja rezerviranih parkirališnih mjesta. U Rješenju Suda stoji da ono ne potpada pod ograničenje koje se odnosi na postotak rezerviranih parkirališnih mjesta u pojedinoj zoni Grada Dubrovnika, već u cijelosti potpada pod režim rezerviranih parkirališnih mjesta. Prema Odluci Grada parking na Minčeti pripao je Sindikatu turizma i usluga Hrvatske – Sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik, čime je parkiralište postalo nedostupno bilo kome osim Sindikatu, a odlučeno je i da će taksisti za parkirališno mjesto mjesečno plaćati naknadu od 12 500 kuna.

Sud je obustavio izvršenje Odluke dok se ne donese presuda o njezinoj zakonitosti.

Pročitajte još

RADI SE OCJENA ODREDIŠTA ZA DUBROVNIK Na kojem smo stupnju održivosti?

Dulist

Grad je u kolapsu, od Lapada do Ilijine glavice za 50 minuta!

Dulist

IN MEMORIAM Preminuo vozač Libertasa Zdravko Čokljat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija