Natrag
23.4.2019 08:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Visoka članarina u preskupom klubu

21.1.2012 @ 9:10 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Što građani misle o ulasku Hrvatske u Europsku uniju? Jesmo li dovoljno informirani da bismo 22. siječnja na referendumu donijeli pravu odluku? Saznajte mišljenje poduzetnika Miša Mihočevića.

– Hrvatska je mala, zadužena kod europskih banaka u vlastito opljačkanoj državi i od '91 na ovamo, uz ponešto dobrog, izšikanirana od te iste Europe. „Presuda“ našim generalima definirat će europsko poimanje Hrvatske kao svog malog siromašnog člana koji ne može priuštiti visoku članarinu u po nju preskupom klubu koji se upravo raspada. Nadalje, dosadašnja hrvatska vlast nije informirala svoj narod o „pravima i dužnostima“, niti je smatrala da narod ima pravo na mišljenje, ako ne već i na odlučivanje. Hrvatski narod je hrvatskoj vladi guska kojoj se s visina baca hrana koju nema pravo odabrati.

Vjerojatnost je i u tome da političari vide svoj tekući račun sa mjesečnih 6.000 eura plaće sa euro-sjedalica. Narod je već i tako opljačkan, od njega nema koristi. Ukoliko ( posebno mali) narod izgubi svoj „ponos“, izvan i unutar svoje vlastite kuće, osuđen je na polaganu asimilaciju i nestanak. Primjera u povijesti je u nedogled. Jednako, forsirati priključenje nečemu što je pred kolapsom je kao kupovanje karte za suncobran na Titaniku koja košta 900 milijuna eura, na brodu koji ti sudi za „zločin“ borbe za vlastitu slobodu. „Zdrav razum“? Treće, BBC  već poziva na razgrabljavanje hrvatske obale, šuma, voda, polja. Kraj rasprodaje preostalog do sada dogodit će se po važećim dokumentima za sedam godina. Što ćete ostaviti svojoj djeci? Svoji na svome?

Četvrto, u Španjolsku je doselilo oko 5,5 milijuna ravnopravnih pridošlica. Domaća nezaposlenost? I peto, u Italiji su u dva grada domaći stanovnici o svom trošku željeznim ogradama ogradili svoju slobodu kretanja od kriminala od kojeg žive ravnopravne neobrazovne mase pridošlica. Koja je tu vrijednost novca? Non bene pro toto libertas venditur auro! – mišljenje je Miša Mihočevića.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana