Kultura

Violinist Emmanuel Tjeknavorian otvara Dubrovnik u pozno ljeto

Sedmi međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započinje večerašnjim koncertom jednog od najboljih mladih violinista, Emmanuela Tjeknavoriana. Mladi austrijski glazbenik nastupit će uz Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Nicholas Milton. Koncert se održava u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Emmanuelova majka nije željela da sin prati stope roditelja glazbenika, međutim Emmanuel je već s dvije godine oponašao dirigiranje, s pet zatražio violinu, dok je dvije godine poslije imao svoj debut. Od nagrade za najbolju interpretaciju Sibeliusovog Violinskog koncerta i druge nagrade na Međunarodnom violinističkom natjecanju Jean Sibelius 2015., privukao je međunarodnu pozornost pa su iza njega nastupi s uglednim orkestrima kao što je Berlinski simfonijski orkestar, Bečki simfonijski orkestar, Bruckner orkestar iz Linza i brojni drugi.
Koncertom ravna Nicholas Milton, dubrovačkoj publici poznat kao dugogodišnji suradnik DSO-a, svojevremeno i njegov šef dirigent. Jedini australski dirigent nominiran za Grammyja poznat je po svojoj karizmatičnoj pojavi i moćnim interpretacijama, a u našem Gradu uvijek je rado viđen gost.

Program otvaranja festivala je sljedeći:

B. Bersa Idila
P.I. Čajkovski Violinski koncert u D duru, op. 35
A. Dvořák Simfonija br. 9 u e molu, op. 95 “Iz novoga svijeta”

Ulaznice će se moći kupiti i pred ulazom u Dvor sat vremena prije početka koncerta, u gift shopu Dubravka na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži i online putem servisa ulaznice.hr.

Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Ministarstvo kulture RH, Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Riviera, hotel Rixos i Austrijski kulturni forum.

Pročitajte još

U LAZARETIMA Izložba Ane Opalić i Davida Kabalina o ‘Dubrovačkom karavanskom putu’

Dulist

Otvoreni ‘Dani kreativnih i kulturnih industrija, evo u čemu će Dubrovčani uživati

Dulist.hr

‘POČELI SMO SKROMNO’ Društvo dubrovačkih pisaca predstavilo deseto izdanje Literata

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija