Kultura

Violinist Emmanuel Tjeknavorian otvara Dubrovnik u pozno ljeto

Sedmi međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započinje večerašnjim koncertom jednog od najboljih mladih violinista, Emmanuela Tjeknavoriana. Mladi austrijski glazbenik nastupit će uz Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Nicholas Milton. Koncert se održava u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Emmanuelova majka nije željela da sin prati stope roditelja glazbenika, međutim Emmanuel je već s dvije godine oponašao dirigiranje, s pet zatražio violinu, dok je dvije godine poslije imao svoj debut. Od nagrade za najbolju interpretaciju Sibeliusovog Violinskog koncerta i druge nagrade na Međunarodnom violinističkom natjecanju Jean Sibelius 2015., privukao je međunarodnu pozornost pa su iza njega nastupi s uglednim orkestrima kao što je Berlinski simfonijski orkestar, Bečki simfonijski orkestar, Bruckner orkestar iz Linza i brojni drugi.
Koncertom ravna Nicholas Milton, dubrovačkoj publici poznat kao dugogodišnji suradnik DSO-a, svojevremeno i njegov šef dirigent. Jedini australski dirigent nominiran za Grammyja poznat je po svojoj karizmatičnoj pojavi i moćnim interpretacijama, a u našem Gradu uvijek je rado viđen gost.

Program otvaranja festivala je sljedeći:

B. Bersa Idila
P.I. Čajkovski Violinski koncert u D duru, op. 35
A. Dvořák Simfonija br. 9 u e molu, op. 95 “Iz novoga svijeta”

Ulaznice će se moći kupiti i pred ulazom u Dvor sat vremena prije početka koncerta, u gift shopu Dubravka na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži i online putem servisa ulaznice.hr.

Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Ministarstvo kulture RH, Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Riviera, hotel Rixos i Austrijski kulturni forum.

Pročitajte još

Verdijevom operom ‘Lombardijci’ u režiji Roberta Boškovića otvoreno Splitsko ljeto

Dulist

‘SKRAĆENO IZDANJE’ Unatoč vjetru, odigrane Jelčićeve ‘Tri sestre’

Dulist

DVIJE IZVEDBE ‘Tri sestre’ Boba Jelčića u parku Gradac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija