Natrag
18.7.2018 03:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vinoljupci došli na svoje na Danima otvorenih vrata peljeških podruma

3.12.2017 @ 19:34 Dulist dulist IN
31;31

Podijelite:

Završena je uspješna dvanaesta manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma.

Nakon Izložbe crno bijele fotografije ruralnog područja DNŽ-e, autora Slobodana Rosića pod nazivom ‘Nekada je to bilo ovako’, ocjenjivanja mladih vina i natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima, pelješki vinari spremno su dočekali brojne vinoljupce plavca te ponudili sve svoje proizvode na kušnju u sklopu Dana otvorenih vrata peljeških podruma.

Nastavak je ovo aktivnosti promocije vina, Peljeških vinskih puta – Pelješac vinsko carstvo na koje su se odlučili vinogradari i vinari kako bi građanima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, veletrgovcima i ostalima u vinskoj, trgovačkoj i turističkoj djelatnosti približili svoje proizvode. Ovogodišnja manifestacija vina vodila je kroz Pelješke vinske pute, vinarije, podrume i kušaone većine peljeških vinara. Osim kušnje mladih, kvalitetnih i vrhunskih vina od poznate sorte ‘Plavac mali’, posjetitelji su se upoznali i sa pričom o ‘Plavcu malom’, različitim lokalitetima na kojima uspijeva te o tehnologijama koje se primjenjuju kako bi se od autohtone sorte grožđa dobila kvalitetna i vrhunska vina.

Ova manifestacija nastala je u organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Pelješki vinski puta, HGK -Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice županije te u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina.

Foto: Boris Poluta

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana