Natrag
19.4.2019 20:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

VILA PRIČALICA U KNJIŽNICAMA Što Pohlepić Grozni snije i tko je Mudra Somina?

21.9.2018 @ 10:32 Dulist Kultura
7;7

Podijelite:

Dubrovačke knjižnice ugostile su u četvrtak Vilu Pričalicu Katiju Romac koja je pričom uprizorila svoju posljednju slikovnicu ‘Ana ispod oblaka’.

U ovoj priči između sna i jave za velike i male publika je saznala što se sve zbiva u gradu s malo zdravog zraka i čiste vode, što Pohlepić Grozni snije, gdje su tu zlobići i Crna Zlobinja i tko je Mudra Somina.

‘Ana ispod oblaka’ priča je o djevojčici koja se razboljela živeći u gradu koji proživljava ekološku katastrofu. Nadarena djevojčica živi u svojemu svijetu jer vanjski svijet je svijet preokrutan za nju. Vršnjaci je izruguju u razredu, na društvenim mrežama i fizički je zlostavljaju. U današnjem svijetu odrastanja djece, priča o Ani osvještava sudbinu i žrtve i zlostavljača. Autorica knjige ističe da ‘ako ova priča pomogne jednom jedinom djetetu na cijelom svijetu, ona je ispunila svoj zadatak’.

Katija Romac, diplomirana je inženjerka matematike i informatike. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se slikarstvom, pisanjem dječje književnosti te radi s djecom u domovima i dječjim vrtićima. Autorica je šest knjiga-bajki.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana