Grad

VIJEĆE EU U DUBROVNIKU ‘Naši turisti prepoznaju sigurnost’

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u otvorenju Parlamentarne konferencije ”Izgradnja demokratske sigurnosti na Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornosti”, koja se u organizaciji Vijeća Europe 6. studenog održava u Dubrovniku, u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe.

Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uz potpredsjednicu Vlade RH i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić i voditeljicu Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanju Puticu, a uvodne govore održali su predsjednica Parlamentarne skupštine Liliane Maury Pasquier i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

”Ovo je svakako najbolje mjesto na kojem se može govoriti o budućnosti demokracije, o ljudskim pravima i drugim važnim pitanjima današnjice. Jedno od važnih pitanja ovog područja je sigurnost i to je nešto što prepoznaju i naši turisti i zato smo zainteresirani i za pitanja sigurnosti u budućnosti”, istaknuo je gradonačelnik Franković u uvodnom obraćanju.

Pozvao je visoke uzvanike da obiđu i bogate povijesne znamenitosti svog grada domaćina Dubrovnika, kojeg je nazvao i kolijevkom diplomacije.

Pročitajte još

NA GROBLJU DUBAC Započeli radovi na izgradnji unutarnje ceste, parkirališta i infrastrukture

Dulist

Grad Dubrovnik preuzeo vlasništvo nad 1500 ‘kvadrata’ u Orašcu

Dulist

BILI SMO U OBILASKU Evo kada bi trebao biti otvoren obnovljeni Hotel Stadion

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija