Hrvatska

‘VIDIM DA SE BAUK PREPAO’ Plenković nositelj HDZ-ove liste u prvoj jedinici

Premijer Andrej Plenković u HRT-ovom Dnevniku rekao je da će na parlamentarnim izborima nositi HDZ-ovu listu u prvoj jedinici.

Plenković je također istaknuo da je HDZ u procesu konzultacija za izborne liste jer su dobili puno više kandidata nego što ima mjesta, a kada sve konsolidiraju, u propisanom će roku, sredinom lipnja, prezentirati liste i dovršiti program. Komentirajući poruke iz oporbe da se na izborima boji ići u prvu jedinicu pa da zato razmišlja da se kandidira u desetoj, poručio je da želi nositi HDZ-ovu listu u prvoj jedinici. Nagađalo se, naime, ovih dana kako će upravo Plenković biti nositelj desete izborne jedinice.

– Vidim da se gospodin Bauk prepao da ću doći u desetu izbornu jedinicu jer mi je otac s Hvara, a majka iz Makarske i imam dosta dobar standing u toj jedinici. Ali neka se ne sekira, neka se ne boji, ja ću biti u prvoj izbornoj jedinici budući da sam i rođen u Zagrebu i živim ovdje, ovo je moj grad, i želim nositi HDZ-ovu listu u prvoj izbornoj jedinici – istaknuo je Plenković, dodavši da se veseli sučeljavanju.

Na pitanje koliko mandata očekuje rekao je da su zadnji put osvojili 61 mandat i bili uvjerljivi pobjednici.

– Nadam se da ćemo ponoviti taj rezultat i ovaj put – rekao je Plenković.

Više provjerite ovdje.

Pročitajte još

Od sada zahtjev za ostvarivanje doplatka za djecu možete predati online

Dulist

20.000 LJUDI BEZ POSLA Povremeni prijevoznici počeli s otpuštanjem radnika

Dulist

OTVORENA BIRALIŠTA Hrvatska danas bira tko će u Sabor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija