Grad

VIDEO/VLAHUŠIĆ IZ ZAGREBA Razočarani smo, ali čestitamo Rijeci

VIDEO/VLAHUŠIĆ IZ ZAGREBA Razočarani smo, ali čestitamo Rijeci

Nakon što je titula europske prijestolnice kulture 2020. izmaknula iz ruku Dubrovnika, sve je u Zagrebu prokomentirao i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić:
– Cijeli tim je razočaran. Napravili smo najboje što imamo, a naravno mi čestitamo Rijeci. Kad uložite tako jako puno i ovisite o subjektivnom osjećaju… jer naravno mi ne znamo rezultat. Tako da čestitamo Rijeci, ali da znamo da smo izgubili u točno nekim karakteristikama, onda bismo bili sretniji. Ovako, cijeli tim ima osjećaj da je radio super, ali eto. No mi idemo svojim putem. Sigurno nećemo uložiti 16 milijuna eura koliko smo rekli, ali ćemo sigurno 8 milijuna eura uložiti u kulturu u naredne četiri godine. Tako da sve što je napravljeno mi ćemo iz grada sigurno podržati. Nećemo stati na ničemu, naravno veselimo se da Hrvatska ima Rijeku. Pomoći ćemo im koliko god bude trebalo jer ipak imamo jedan ogromni, veliki, kreativni tim koji je radio. Vraćamo se doma i nastavljamo raditi. No da kažemo da nismo tužni, čovjek bi lagao. Zašto lagati? – rekao je Vlahušić.
Kažu da titula Europske prijestolnice kulture građanima da određeno samopouzdanje, mislite li da će zbog gubitka iste naši gospari ‘potonuti’?
– Neće. Mi nikada ne tonemo, i 1991. smo se digli. Snažno smo kulturno središte i međunarodno priznati tako da mi znamo što hoćemo, i to što hoćemo ostvarivamo.

Vesna Petrović; Foto/Video: Jakov Novak (Just Zagreb)

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović