Grad

VIDEO/FOTO Njihovi plesni koraci izgradili su Linđo!

VIDEO/FOTO Njihovi plesni koraci izgradili su Linđo!

Nakon veličanstvenog sinoćnjeg koncerta u Gospinom polju, Linđovke i Linđovci svečanom skupštinom u Kazalištu Marina Držića nastavili su s proslavom svoje velike obljetnice – 50. rođendana.

Uz puno emocija, smijeha i suza, prisjetili su se dana osnivanja dubrovačkog Folklornog ansambla, te se zahvalili svim zaslužnim članovima i organizacijama za doprinos u razvoju Linđa u proteklih 50 godina.

– Neizmjerno smo ponosni na činjenicu da danas slavimo 50 godina. Veliki je to jubilej za Linđo i sve linđovce, ali i za Grad Dubrovnik koji je svih ovih 50 godina uz nas. Od daleke 1965. ostvarili smo uistinu zavidne rezultate, od prvog nastupa, prve turneje pa sve do sinoćnjeg nastupa. Linđova mladost i energija promoviraju Dubrovnik, folklornu baštinu Grada i cijele Hrvatske u najboljem svjetlu. Mladi su ti na kojima sve ostaje pa tako i svijetla Linđova budućnost. Bez obzira na sve moguće tehnologije novoga doba, Linđo je ostao u interesu mladih, te je zaživio sa svim novostima i promjenama koje donosi budućnost. To nas veseli i ohrabruje da zajedno s Upravnim vijećem i Gradom i dalje nastavimo raditi i truditi te da nam dobrobit ansambla, njegova tradicija i značaj u ovome gradu budu isključivo na prvome mjestu – istaknula je ravnateljica FA Linđo Anuška Matušić dodavši kako su danas sretni svi Linđovci, pogotovo jer su još uvijek pod dojmom sinoćnjeg nastupa na kojemu je zaplesalo gotovo 400 linđovaca.

– Svima njima od srca zahvaljujemo na svakom otplesanom koraku koji je izgradio Linđo od 1965. do danas. Velika je to energija, ali i zalog za budućnost Linđa – poručila je Matušić.

Linđo se zahvalio svim osnivačima, donatorima, ali i samim plesačima, a zahvalnica je posthumno dodijeljena i Mirsadu Omerčahiću, nekadašnjem ravnatelju Linđa, koji je u ansambl došao sa svojih 11 godina.
Najsvečaniji dio svečane skupštine odnosio se na uručivanje zahvalnica i prigodnih darova Đorđu Begu i Sulejmanu Muratoviću. Kako je istaknuo Luko Brailo ispred organizacijskog odbora programa proslave Linđovog rođendana, Đorđe Begu je svih 50 godina u Linđu gdje je počeo kao amater plesač.

– Uz Linđo je odradio radni vijek i zaslužio mirovinu. Đoko, hvala ti! – istaknuo je Brailo. Ovom prigodom Begu je dobio i prigodan prsten s ugraviranom lijericom.

U ime svih nagrađenih nazočnima se obratio Sulejman Sule Muratović, koji se zahvalio svim plesačima i svima onima koji su danonoćno radili na sinoćnjem nastupu u Gospinom polju.
– Da nije bilo Sule, ovakvog Linđa ne bi bilo – istaknuo je Davor Gjivoje, jedan od najstarijih živućih inicijatora Linđa koji se prisjetio samih početaka folklornog ansambla i susreta sa Sulom.

Evo kome su se Linđovci zahvalili:
Zahvalnice su najprije uručene osnivačima Linđa, odnosno njihovim obiteljima. Naime, prema dokumentima osnivači Linđa su Marija Beba Napica, Frano Nalbani, Nikša Sabljić, Stijepo Stražičić, Henrieta Mendi Regjo, Ante Čićo Petričić, Sulejman Sule Muratović, tadašnje Turističko društvo Dubrovnik te putnička agencija Atlas. Zahvalnica je uručena i Davoru Gjivoju, čijom se zaslugom pristupilo kupnji prvih nošnji za ansambl, te Branku Šegoviću i FA Lado.

Uslijedile su zahvalnice članovima za doprinos u razvoju Linđa:
– za 10 godina u Linđu zahvalnice su dobili Mario Bačić, Mirta Brajak, Klara Brunsko, Ivan Čanić, Vedran Čorak, Nikša Dadić, Marko Ilić, Katija Kalinić, Ivana Koncul, Doris Kristić, Mario Lale, Petra Lučić, Romana Marković, Vlaho Matijić, Nikolina Mihač, Goran Mičeta, Marko Miletić, Petar Milić, Ana Mitić, Dora Mitić, Bernard Oršulić, Dubravka Oršulić, Nikša Pavlović, Katarina Radić, Marija Runje, Dubravka Sarić, Ana Sentović, Ivana Srezović, Ivan Sulić, Šime Sulić, Ivo Vlahušić, Frano Vlahušić

– za 15 godina zahvalnice su dobili Mateo Čanić, Vedran Favro, Antonijo Grdović, Stijepo Lazarević, Petra Miličić, Vjeran Vlahutin, Lukša Romanović i Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo
– za 20 godina: Miho Kalauz, Anđela Matić i Đuro Miletić
– za 25 godina: Vedran Ivanković
– za 30 godina: Đuro Grdović, Enes Omerčahić i Jadran Radonić
– za 35 godina: Tonći Romanović, Nevenka Simović i Jerko Vukušić
– za 40 godina Mario Kristić
– za 45 godina Jasmina Raić i Zdravko Rajević
– za 50 godina Đorđe Begu

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović