Natrag
20.4.2019 06:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO Šuica u Strasbourgu o diskriminaciji žena

8.10.2013 @ 13:44 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

Jučer je bio vrlo aktivan dan za članicu Europskog parlamenta Dubravku Šuicu. Sudjelovala je u nekoliko zanimljivih rasprava na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

U raspravi o intrigantnoj temi  vrlo raširene pojave rodocida/gendercida u svim zemljama svijeta, zastupnica Šuica snažno se založila protiv diskriminacije osoba ženskog spola i čvrsto podržala da se poštuju i primjenjuju postojeći zakoni o ravnopravnosti spolova. "Ovdje se radi o teškom kršenju ljudskih prava pa i o zločinu zbog kojega je potrebno postojeće zakonodavstvo o ravnopravnosti spolova pomno pratiti i primjenjivati," istaknula je Šuica.
 
Također je bilo riječi o proračunskim ograničenjima za regionalne i lokalne vlasti u korištenju strukturnih fondova Europske unije kako investicije ne bi došle u pitanje. "Važno je usmjeriti sve resurse prema konkurentnosti, rastu i stvaranju radnih mjesta. Ne smiju lokalne i regionalne vlasti biti kažnjene zbog teškoća s kojima su se suočile države članice na nacionalnoj razini," istaknula je Šuica.
 
Na kraju plenarne sjednice  raspravljalo se o  ribolovu i nadležnostima pojedinih država na Mediteranu te se tom prilikom zastupnica Šuica osvrnula na situaciju na Jadranu.  "Neodrživo i prekomjerno izlovljavanje nije prihvatljivo, moramo integrirano upravljati morem i obalom. Riblji fond moramo zaštititi, a zajednički nadzor nad Mediteranom je neophodan bez obzira jesu li zemlje članice EU ili ne," zaključila je Šuica.

Video pogledajte ovdje:

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana