Sport

VIDEO Pogledajte kako je Hezonja postao ‘Super Mario’!

Mario Hezonja (FC Barcelona)

Mladi Dubrovčanin Mario Hezonja vjerojatno je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Barcelone.

U desetoj uzastopnoj pobjedi Katalonaca Hezonja je bio MVP utakmice uz učinak od 26 koševa (šut 9/13) i najbolju valorizaciju (30) na utakmici, a vrijednost plus/minus (kako se kreće rezultat dok je igrač na parketu) bila je mu je u plusu 27. Valja naglasiti kako je Hezonja šutirao 5/6 za dvicu, 4/5 za tricu te 4/4 s linije slobodnih bacanja.

U slavlju od 91:63 protiv La Bruixa ‘Super Mario’ je igrao 21 minutu i za to vrijeme je pobrao simpatije 5000 gledatelja, ali i podebljao svoje ime u notesima NBA skauta. Drugi Dubrovčanin Ante Tomić bio je solidan. Za 18 minuta na parketu ubilježio je osam koševa, pet skokova i dvije asistencije.

Mario je bio efikasan i izvana i iznutra, a publiku je dizao na noge lijepim i atraktivnim ulazima i dalekometnim tricama. Također vidljiv je bio i napredak u obrani gdje je naš igrač bio zaista dobar kao i u ostalim segmentima igre.

Ova utakmica sigurno je nagovještaj kako će Mario dobiti više prilika, barem u domaćem prvenstvu jer kad god dobije više minuta pokaže koliko može.

Tekst: Dulist.hr/Crosarka.com

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist