Sport

VIDEO/JK ORSAN Osmo kolo Lige ‘očima’ Arhimeda

VIDEO/JK ORSAN Osmo kolo Lige 'očima' Arhimeda

Liga Orsan čeka neke bolje dane … Kao i svi mi… Ali prisjetimo se kako je to bilo na zadnjem natjecanju, 8. kolo Lige Orsan snimano sa jedrilice Arhimed – zapisali su iz JK Orsan na svom Facebook profilu, uz link koji vjerno prikazuje kako je lijepo – jedriti.

Za video je zadužena posada spomenutog Arhimeda, a evo što su oni sami zapisali uz link.

ZA NAJBOLJI DOŽIVLJAJ 360°, VIDEO OTVORITI NA MOBITELU U YOUTUBE APLIKACIJI

Na Arhimedu nikada nije dosadno! Danas smo jedrili trening regatu po jakoj buri i uživali u tome što smo se, barem na kratko, udaljili od psihoze uzrokovane koronom. Čudljiva bura je na start izvukla desetak jedrilica. U Gružu nas je dobro išamaralo promjenama smjera i snage tako da smo jedva dočekali proceduru. S kratom glavnog i flokom startamo i borimo se s Južnim vjetrom i povratnikom Lerom. Lijepo je bilo vidjeti Lera opet među nama, a još ljepše pun kokpit u Južnog vjetra koji mu je omogućio da napokon stisne brod.

Nešto prije Solituda upadamo u suludi vrtlog bure koji nas je bacio na bandu i zavrtio za 360 stupnjeva. Refavanje od toga nas je koštalo i dvojac Gamulin-Kvestić se udaljio od nas. Napokon smo zavozili u čistom vjetru i jurcali 15+kn prema Kalamoti. Konkurencija ispred nas nije bila ništa sporija. Veliki Code 0 je bio spreman na palubi ali danas jednostavno nije bilo uvjeta za njega. Bura je standardno oscilirala po snazi i smijeru, rijetko bi pala ispod 20 čvorova, a maksimalno smo vidjeli 27 između Lopuda i Kalamote. Tu smo imali još jedno ležanje na bandi koje nije dugo trajalo, ali je priuštilo kupanje dijelu posade. Okret oko Kalamote je ponudio priliku za stizanje Južnog vjetra i Lera. Tu priliku nismo do kraja iskoristili i do cilja smo vozili na trećem mjestu.

Ovisno o tome kako bi bura poslala svoje refule, ponekad se činilo da možemo stići Lera, ali okret oko Grebena je odnio i tu nadu. Limonca nas je stiskala i u cilj ušla 10 sekundi iza nas. Mi smo par minuta kasnili iza prvog Južnog vjetra i Lera na drugoj poziciji. Nakon korigiranja rezultata po Orcu prvi je Lero, druga Limonca, a treći mi uz napomenu da još čekamo svjedodžbu za Južnog vjetra. Zadovoljni smo današnjim danom, nismo ništa slomili i kontrolirali smo brod više manje cijelu regatu. Ima dosta video materijala zahvaljujući novim kamerama na inovativnim mjestima, nadamo se da ćemo uskoro objaviti i kratki video s trening regate. Još jednom čestitke Gamulinu i Kvestiću, odjedrili su odličnu regatu. Stay tuned! Arhimed! Foto by #wfdbk i Periša Zakarija

#Garmin_Hr #Garmin_Sailing #samojako #samoljubav

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist