Crna kronika

VIDEO/LOKALIZIRAN POŽAR NA PELJEŠCU Zapovjednik Simović: ‘Trebamo biti oprezni, imamo još posla’

VIDEO/LOKALIZIRAN POŽAR NA PELJEŠCU Zapovjednik Simović: 'Trebamo biti oprezni, imamo još posla'

Udar groma prouzročio je još jedan požar oko 11.30 sati iznad Lovišta na Pelješcu.

15:10
Požar je lokaliziran, ali nije ugašen.

– Trebamo biti oprezni. Vatrogasci su došli na vrh nepristupačnog terena gdje će helikopter prebaciti takozvane dvije ‘kruške’ s vodom. Time ćemo u potpunosti sanirati teren. Neće biti problema, ali ima još posla – rekao je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik. Riječ je o površini od 2 tisuće kvadrata, ali je treba sanirati, kaže Simović, ističući nemilosrdnu buru i prisjećajući se katastrofa koje su se dogodile na Sv. Iliji. Očekuje kako će požar biti ugašen tijekom večeri.

12:10
Na terenu su pripadnici DVD Orebić i DVD Lovište, a pomoć im iz zraka pruža kanader, kako je za DuList istaknuo zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić.

Naime, nakon uspješnog gašenja požara na području Sućuraja na otoku Hvaru, navedeni kanader iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je na novo požarište u Lovištu. Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile koji je sudjelovao u gašenju požara na Hvaru, bojnik Darko Kučej kazao je kako su požar uspjeli lokalizirati u kratkom vremenu, stoji na stranicama MORH-a.

-Došli smo na požarište u samom začetku te smo brzo zaustavili njegovo napredovanje. Uzrok izbijanja vjerojatno je udar munje jer je na tom području bilo nevrijeme. Jedan od Canadaira nastavio je izviđati područje prema jugu i to se pokazalo opravdanim jer je također u ranoj fazi otkriven novi požar na Pelješcu te se nadamo kako će posada i ovaj požar uspješno ugasiti – iznio je bojnik Kučej.

Ovo je 33. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) na kojem su angažirane zračne protupožarne snaage (20 u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uskoro opširnije.

Izvor: Vatrogasci – Oni su naši Heroji

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist