DuList IN

VIDEO/FOTO Vlaho Čejović Čejo novi je knez Porporele

VIDEO/FOTO Vlaho Čejović Čejo novi je knez Porporele

Vlaho Čejović Čejo novi je knez Porporele. Prošlogodišnji knez Republike Porporela Nikša Jelčić Čile abdicirao je ovog četvrtka, a naslijedio ga je upravo ribar Čejović koji je u svom testamentu istaknuo da će Republika prosperat’, da će bit’ ribe i jastoga, a dodao je i da ima pet brodova maski protiv koronavirusa koje će rado posuditi Dubrovčanima za borbu protiv pandemije.

Novi knez naglasio je kako je Republika Porporela uspješno odoljela koronavirusu još za vladavine Jelčića te da će on nastaviti Porporelu voditi u istom smjeru.

Bivši knez je poručio kako je Čejović naslijedio njega isto kao što je i Čejovićev otac naslijedio na poziciji kneza Jelčićevog oca pa se tako ‘plava krv održala’. Novi knez imenovao je Jelčića počasnim konzulom Republike Porporele. Dobre zafrkancije nije nedostajalo, Porporelaši su tradicionalno učinili đir Gradom, tratali domaće i turiste pićem te oduševili strane posjetitelje u obližnjim restoranima. U duhu zafrkancije nekim su ugostiteljima vikali da ‘plate porez’. Himna Porporele orila se povijesnom jezgrom, a Porporelaši su se zaustavili na mnogim njima važnim mjestima u Gradu. Jedno od njih je i frizerski salon legendarnog dubrovačkog brica, pokojnog Hrvoja Čikata gdje je novi knez zapalio lumin te je održana i minuta šutnje.

-Hvala ti Čikato za lijepu mladost. Nema tko se ovdje u mladosti od nas nije ošišao – poručio je knez.

Podsjetimo kako tradicionalna Noć Porporele zbog epidemioloških mjera ove godine ipak nije organizirana, ali to nije spriječilo Porporelaše da se odlično zabave.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist