Natrag
22.6.2018 22:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO / FOTO OVAKO zvuče klape u Crkvi sv. Dominika!

12.4.2015 @ 14:58 Dulist dulist IN
27;27

Podijelite:

Bio je ovo divan klapski vikend u sunčanom Dubrovniku; pjesma je odzvanjala sa svakoga kantuna od jutra do večeri. Uživale su klape sudionice 4. festivala Aklapela, a uživala je i brojna publika u kazalištu Marina Držića te u crkvi Sv. Dominika.

U nedjelju, 12. travnja održan je tradicionalni, završni koncert fetsivala Aklapela, koncert sakralne tematike na poklon Gradu i njegovim posjetiteljima. U prepunoj crkvi sv. Dominika u podne je zapjevalo osam klapa sudionica 4. Aklapele – Armorin, Mriža, Neverin, Subrenum, Petrada, Venutula, Narenta i Kaleta.

Svi klapaši i festival Aklapela zahvaljuju svojoj vjernoj publici te svima koji su pomogli pri realizaciji ovog festivala kroz sve ove godine i omogućili da dogodine od 01. – 03. travnja imamo 5. izdanje festivala Aklapela.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Djelić atmosfere fotografijom i videom uhvatio je naš Zvonimir!

 

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana